De Amerikaanse campagne draait om een team elite-soldaten, waarvan elk lid een naam, specialiteit en een eigen persoonlijkheid heeft. In sommige missies zal dit team er alleen voor staan, in andere missies krijgen ze steun van gewone Amerikaanse soldaten of van Zuid-Vietnamese troepen.

De Noord-Vietnamese campagne draait om twee Vietnamese soldaten en twee Russische militaire adviseurs die als enige een hinderlaag van Amerikaanse troepen hebben overleefd. Zonder radiocommunicatie en voertuigen zullen zij zichzelf in veiligheid moeten brengen.

Kleinschalig

De Men of War-reeks onderscheidt zich van andere RTS-games door zijn kleinschaligheid. De soldaten zijn geen naamloos kanonnenvoer, maar echt uitgewerkte personages die centraal staan in het verhaal. Hierdoor vertoont het op punten meer overeenkomsten met bijvoorbeeld Commandos, al is het strijdtoneel een stuk gevaarlijker en hectischer. De Men of War-reeks is een voortzetting van Soldiers: Heroes of World War 2 en kent inmiddels al drie delen die zich in de Tweede Wereldoorlog afspelen.