'Men heeft nog nooit zo gemakkelijk games ontwikkeld als op PS5'

'Men heeft nog nooit zo gemakkelijk games ontwikkeld als op PS5'

Ontwikkelaars zouden tegen Sony claimen dat ze nog nooit zo gemakkelijk games hebben ontwikkeld als op PlayStation 5.

Dat meldt Shuhei Yoshida, de voormalige directeur van Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios, in een interview met het Japanse magazine Dengeki PlayStation.

Yoshida meldt dat PlayStation 3 de moeilijkste console was om voor te ontwikkeling in de geschiedenis van Sony-consoles, en dat PlayStation 4 expres zo in elkaar stak dat het gemakkelijker was om voor te ontwikkelen. Die lijn wil het bedrijf met de PS5 doorzetten, en daarom zouden ontwikkelaars volgens hem niet eerder zo gemakkelijk spellen voor een console hebben gemaakt als voor de PS5.

PlayStation 5 moet eind 2020 in de winkels liggen. De officiële onthulling van de console en diens eerste games moet nog plaatsvinden.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Nu maar is degelijke games maken dan developers en weg met de microtransaction shit. Hopelijk komt er een bloodborne 2 bij de release can ps5. Ik zie voorlopig echter nog geen reden om mijn ps4 in te ruilen voor een ps5.

0
test

@Shinjite hier een reden: GTA6

0
test

@Shinjite Zo slecht was en is het toch niet? :-) genoeg good games without transactions. Het zijn gelukkig geen pay to win modellen, maar als iemand wat toffe skins wil etc :-) niks mis mee toch? :>

0

@Shinjite Ik hoop zo graag dat Bloodborne 2 een launch-titel is, zou dan instant een set van ps5 + Bloodborne 2 aanschaffen en tevens als het een Bloodborne omhulzing heeft op de ps5 Bloodborne imo DE beste game ooit ^^

0
test

@Shinjite nee is ook nog maar 1 ps5 game bekend.

0

@Shinjite Dat komt omdat de PS5 nog niet te koop is

0
test

Nu ben ik geen gameontwikkelaar, maar in wat voor opzicht moet ik het allemaal zien, dat het zo ingewikkeld was om games te ontwikkelen voor de PS3?

0
test

@Streepje X dat kwam door de door Sony ontwikkelde Cell processor. De PS4 en PS5 gebruiken standaard PC onderdelen. Hoe je dit artikel dus eigenlijk moet lezen is: PC games zijn eenvoudig te poorten naar PS5.

0
test

@LuckyJack Laten we stiekem hopen dat het porten van games geen vaste routine word. Gaat zo vaak mis met de ports / bugs / performance etc. Al moet ik eerlijk aangeven dat ik er op de ps4 weinig van heb gemerkt met wat kleine uitzonderingen.

0

@LuckyJack Niet echt, de games worden ontwikkeld op een PS5 developers machine, heeft geen zak met poorten te maken

0
test

@LuckyJack De Cell processor was niet ontwikkeld door Sony, maar door Toshiba en IBM... En het was een hele krachtige processor, maar wel heel lastig om optimaal gebruik te kunnen maken van deze processor.

0

@Streepje X Consoles vanaf PS4 en Xbox One zijn allemaal hetzelfde architectuur als een PC. Dus lijkt mij allemaal gelijk. Zelfde geld voor de nieuwe consoles. Dus meer in het opzicht van PR gelul

0

Aanbevolen voor jou