Een Amerikaans meisje, met codename Jane Doe, heeft de makers van de Xbox en PS2 game The Guy Game, dat onlangs door Take 2 Interactive op de Amerikaanse markt gebracht werd, aangeklaagd. In het spel dient de speler vragen te beantwoorden om zo topless foto's van meisjes tijdens hun vakantie, vrij te spelen. De foto van Jane Doe werd echter genomen toen ze nog minderjarig was. Daarnaast is er ook geen toestemming gevraagd om de desbetreffende foto in het spel op te nemen.

Inmiddels is de verkoop van The Guy Game al tijdelijk opgeschort in afwachting tot de uitspraak, dit waarschijnlijk om een stormloop op het spel te voorkomen. Jane Doe klaagt niet alleen de ontwikkelaar van het spel, Topheavy Studios, aan, maar ook de uitgever Take 2 Interactive, Sony en Microsoft.

Het meisje zou gebukt gegaan zijn onder vernedering en schaamte sinds de release van het spel. Ze zou graag gewoon naar school willen kunnen gaan, een carriere kunnen ontwikkelen en actief zijn in haar gemeenschap en in de kerk. Meer over de rechtszaak kun je hier lezen.Vraag 1: Wie van de vier is minderjarig? Uw tijd loop!