Nu Megaman in het verleden vooral veel succes geboekt heeft met zijn actie/platform games en zo nu en dan kleine uitstapjes maakte door de nodige RPG elementen te introduceren in zijn games, zal ergens rond de herfst dit jaar onze blauwgepantserde held het ook gaan proberen met zijn eerste échte RPG. Megaman X Command Mission zal zich afspelen binnen het Megaman X universum en gevuld zijn met typische Megaman elementen, cell-shaded characters kennen en voorzien zijn van een volledig drie dimensionale omgeving.

De game zal zeven verschillende speelbare karakters kennen waaronder Megaman zelf, Zero, Axl en vier geheel nieuwe Megaman characters. Uit deze selectie zal een team van drie personen gevormd moeten worden, welke het op zullen nemen tegen de Liberion Army die de nodige sternis aan het schoppen zijn op Giga City Island. Gevechten vinden plaats als in een actie RPG, wat de nodige snelle en hectische actie op zou moeten leveren.

De game zal tevens het zogenaamde Cross Order System kennen, welke het uitvoeren van special en finishing moves een fluitje van een cent zou moeten maken, zonder dat het de actie tegenwerkt. Ook het opbouwen van je characters zal (zoals in vrijwel iedere RPG) een belangrijk onderdeel vormen binnen de gameplay. Zogenaamde Force Metals zullen hierbij gebruikt worden om bijvoorbeeld wapens, speciale aanvallen en andere karaktereigenschappen sterk te verbeteren.

De releasedate voor Megaman X Command Mission zal ergens in de herfst van dit jaar vallen voor Europa en verschijnt voor zowel Playstation 2 als de GameCube.