Mega Man-ontwerper Inafune verlaat Capcom na 23 jaar | Gamer.nl

Mega Man-ontwerper Inafune verlaat Capcom na 23 jaar | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Het zou waarschijnlijk goed voor me zijn om rustig neer te strijken op mijn zetel bij Capcom, en een vooraanstaand figuur binnen de industrie te worden, maar dat kan ik niet doen. Als ik me ergens nestel, dan is dat het einde van mijn creativiteit. Zolang je creatief wil zien, kun je nergens neerstrijken", motiveert Inafune.

De ontwikkelaar vertrekt niet uit onvrede, zo benadrukt hij: "Capcom is echt een heel mooi bedrijf. Ik hou van Capcom, waarschijnlijk nog het meest van iedereen. Maar dat soort liefde komt niet altijd helemaal tot uiting, net als bij een meisje waar ik lang geleden van hield." Inafune heeft 23 jaar bij Capcom gewerkt, het is niet bekend wat zijn volgende project zal zijn.

Mega Man

Inafune maakte naam als de ontwerper van het bekende gamepersonage Mega Man. Ook was hij de producer van de Onimusha- en Dead Rising-series. De ontwikkelaar kwam vorig jaar in het nieuws toen hij stelde dat het gedaan was met de Japanse gamesindustrie.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou