Veel fans van de langlopende gamereeks zullen een vreugdekreet niet kunnen onderdrukken: er komt eindelijk weer een écht vervolg op de originele Mega Man-reeks. Geen rare letters achter de titel dus, nee, gewoon Mega Man 9 en hij zal op WiiWare verschijnen.

Het nieuws komt van deze fansite die scans van het meest recente nummer van Nintendo Power online heeft geplaatst. Daar is inderdaad te zien dat we het negende deel van Mega Man op WiiWare mogen verwachten en dat er echt oude grafische trucjes uit de kast worden getrokken, oftewel pixels zover het oog ziet. Je moet er van houden, maar dat doen gelukkig nog steeds heel veel gamers.

Volgens Nintendo Power werkt Inti Creates aan de game. Deze ontwikkelaar bestaat uit oude Capcom-medewerkers die achter de eerste drie Mega Man X, de Mega Man ZERO en Mega Man ZX games zitten. Verder wordt er in het tijdschrift bevestigd dat je gewoon loopt en schiet door de Wiimote horizontaal te houden, zoals een NES-controller dus.

Verder zal ook het geluid uit echte 8-bit bliepjes bestaan. Men doet er alles aan om de titel zo 'retro' mogelijk te houden. Of zoals een ontwikkelaar wordt gequote in de Nintendo Power: "We geven je niet alleen Mega Man 9, we geven je een nieuwe NES-game!"

Je zou eens een kijkje kunnen nemen op de website die de scans de wereld in hielp om een eerste blik te krijgen van de game, voor zolang het kan in ieder geval en verder verzekeren wij jullie dat enkele redactieleden alvast drie keer per dag een gebedje opzeggen voor meer informatie rond de E3 medio juli. Zou de game bijvoorbeeld exclusief zijn voor Nintendo's WiiWare, of ook op andere consoles uitkomen?