Meerdere bedrijven waren geïnteresseerd in overname Housemarque

Meerdere bedrijven waren geïnteresseerd in overname Housemarque

Naast Sony waren verschillende andere partijen geïnteresseerd in Returnal-maker Housemarque. Dat zegt medeoprichter Ilari Kuittinen in een interview met Yle.fi.

"Het waren de usual suspects, oftewel grote spelers uit China, Zweden en de Verenigde Staten", vertelt Kuittinen over de overname door Sony. "Ik moet zeggen dat we een hele speciale lente achter de rug hebben, en het feit dat er werd geconcurreerd, voelt zelfs een beetje onwerkelijk."


Hoewel de CEO niet onthult welke partijen in de race waren, wordt vermoed dat het Zweedse Embracer Group tot de geïnteresseerden behoorde. Embracer Group kocht de laatste jaren een groot aantal studio's en uitgevers op, waaronder Gearbox Software, Flying Wild Hog en het Nederlandse Vertigo Games.

Ook wordt vermoed dat het Chinese Tencent, dat eveneens regelmatig bedrijven en uitgevers opkoopt, mogelijk Housemarque wilde overnemen.

Vorige week kocht Sony naast de Returnal-ontwikkelaar ook Nixxes, een Nederlandse studio die bekendstaat om haar pc-ports.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hoewel deze studio niet mijn games maakt denk ik wel dat ie bij Sony op ze plek zit. Returnal niet mij. Game maar je ziet wel het Sony kwaliteit er in van wat ik gezien heb

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor ja die gaan we wel zien, zoals ik het nu zie krijgen we elke jaar zo een grote Western rpg van ze

0

Aanbevolen voor jou