Update: Square Enix ontkent intentie om bedrijf te verkopen

Update: Square Enix ontkent intentie om bedrijf te verkopen

Square Enix zegt geen intentie te hebben om het bedrijf te verkopen.

In een statement meldt de uitgever het volgende: "We overwegen niet om het bedrijf of een onderdeel van het bedrijf te verkopen. We hebben geen aanbod van andere bedrijven gehad om het bedrijf of een onderdeel van het bedrijf te kopen."

Oorspronkelijk bericht:
Meerdere bedrijven zouden overwegen om de Japanse uitgever Square Enix over te kopen.

Dat blijkt uit een reportage van Bloomberg Japan. Volgens de website zouden meerdere bedrijven interesse hebben in de overname van de uitgever. Om welke bedrijven het gaat wordt echter niet gemeld - er staan verder vrij weinig details in het artikel. Wel zou het puur gaan om het gamesgedeelte van het bedrijf - Square Enix begeeft zich daarnaast ook op de manga- en boekenmarkt.

Fans speculeren er op los op het internet. Eén van de bedrijven die vaak wordt genoemd is Microsoft - eerder dit jaar kocht Microsoft ook al ZeniMax Media, het moederbedrijf van Bethesda, op. Daar staat tegenover dat er in Japan wetten zijn die er voor waken dat belangrijke Japanse bedrijven niet door Westerse bedrijven worden overgenomen. Andere bedrijven waar gamers over speculeren zijn Sony en het Chinese Tencent.

Square Enix is de uitgever van Japanse gamefranchises zoals Final Fantasy en Dragon Quest. Ook heeft het diverse Westerse studio's waarmee het onder andere de Tomb Raider- en Deus Ex-franchises uitbrengt. Recente games van de uitgever zijn Marvel's Avengers, Balan Wonderworld en Final Fantasy 7 Remake.

Square Enix is een beursgenoteerd bedrijf. In tegenstelling tot de recente overname van Bethesda, betekent dit dat een bedrijf dat Square Enix wil overnemen, genoeg aandelen van aandeelhouders moet overnemen om zo de meeste aandelen in handen te krijgen.

Final Fantasy 7 remake

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Voor Sony zou dit een absolute nachtmerrie zijn als Microsoft Square Enix overneemt... Ik hoop ook niet dat het gebeurd, zelf hoop ik dat een uitgever als deze onafhankelijk kan blijven.

0
test

Kom maar op met de doodsteek. Mocht MS daadwerkelijk de Japanse markt willen veroveren, dan weet ik buiten Nintendo geen andere uitgever die beter is om over te nemen om dit te bewerkstelligen. Ik zie ze liever ook blijven uitgeven op Nintendo consoles, maar PlayStation of Xbox is same shit different plastic.

0
test

@SmartTies Zelfs sony is gestopt met japanse markt sinds ze niet kunnen winnen van nintendo daar. Maar denk niet dat microsoft nog steeds de japanse markt wilt pakken. Ze willen wel wat japanse studios bij hun hebben en ik denk dat is omdat hun toch vaak wat anders doen dan westerse studios en dat past mooi in gamepass model games voor iedereen.

0
test

@SmartTies Enig besef van de Japanse gaming markt is wel nodig... stationaire consoles zijn al langere tijd dood daar. Nintendo is niet per se zo succesvol... de Switch is.

0
test

@Ardyn @hulstpower Veroveren van de Japanse markt was misschien wat hype-talk, maar het JRPG segment op je console, en dan de met name de SE games, is wel een goede manier om je console aan de man te brengen. Het was voor Sony ten tijde van de PS One wel 1 van de belangrijkste redenen waarom het Nintendo van de troon stootte. Nintendo is structureel succesvol geweest met handhelds, maar als ze met deze hybride functie met de consolefunctie die 10 jaar grafisch achter loopt al de markt bezetten, dan is dit wellicht de enige manier om de console markt in leven te houden daar.

0

Aanbevolen voor jou