'Meer zeggenschap in leeftijdskeuring games voor ontwikkelaars' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens De Fondaumiere spelen ontwikkelaars een steeds grotere rol in de game-industrie en is het vervelend dat zij niet betrokken worden bij de uitkomst van het PEGI-advies. Dit advies zorgt er voor dat er een minimum leeftijd aan een game wordt gehangen in Europa. De huidige situatie is volgens De Fondaumiere zeer lastig voor ontwikkelaars omdat ze niet de kans krijgen te beargumenteren waarom ze bepaalde keuzes voor een game hebben gemaakt.

Medezeggenschap

"Veel mensen, zoals politici en uitgevers, evalueren producten die eigenlijk onze creaties zijn", aldus De Fondaumiere. Hij probeert er nu voor te zorgen dat Quantic Dream zeggenschap heeft binnen de Interactive Software Federation of Europe, de organisatie die de PEGI-adviezen geeft. "Ik hoop dat ISFE onze uitnodiging accepteert."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou