Mannen worden overbodig, het gaat vanaf nu alleen maar om de vrouwelijke ontwikkelaars! Althans, dat is de nieuwe visie van Electronic Arts. Deze boodschap liet men vallen tijdens een toespraak op de Education Summit tijdens Siggraph, een jaarlijks evenement voor de grafische industrie. Matthew Jeffery, de man van de bewuste uitspraak is bij EA verantwoordelijk voor het aannemen van jong talent. Reden voor meer vrouwen in de gamesindustrie is dat zij nodig zijn om de ontwikkeling verder te helpen, aldus Jeffery.

"Vrouwen zijn om te beginnen meer 'in touch' met hun gevoelens. Eén van de belangrijkste elementen in een spel zijn tegenwoordig het hebben van emotioneel geloofwaardige personages. Ook zijn vrouwen tijdens het werken in project beter in staat een goede balans tussen het werk en  de rest van hun leven te behouden.", zo is Jeffery van mening.

Move over Gabe, wij willen vrouwen zien!

Naast dat werd ook gezegd dat EA graag meer vrouwen en etnische minderheden aan willen nemen, maar dat ze maar weinig solliciaties van deze twee groepen ontvangen. Een blik op de universiteiten bood ook geen soelaas: de interesse in technische vakken die in lijn staan met het vakgebied is dusdanig laag dat er in de toekomst ook niet meer sollicitaties binnen zullen komen.