Cyberpunk 2077: meer screenshots en details bekend | Gamer.nl

Cyberpunk 2077: meer screenshots en details bekend | Gamer.nl

CD Projekt Red laat meer weten over Cyberpunk 2077. Zo zijn er meer details vrijgegeven, maar ook screenshots.

Hoewel de protagonist een vaste naam heeft, 'V', mogen spelers zijn of haar uiterlijk naar believen aanpa en. Ook belooft CD Projekt Red dat Cyberpunk 2077 hoofdzakelijk een rpg is met shooter-elementen en geen shooter met wat verdwaalde rpg-elementen.

De ontwikkelaar laat weten: "De game biedt tientallen uren aan gameplay met het hoofdverhaal in een uitgebreide stad. In deze open wereld, inclusief dynamisch weersysteem, kunnen mensen de spelwereld verkennen."

De game speelt zich af in een toekomst waarin Noord-Amerika in duigen ligt. Het bedrijf Megacorps heeft controle over elk aspect van ieder zijn leven. Hoewel extreme armoede heerst, wil toch iedereen in het gebied wonen. Dit vanwege een 'onmogelijke belofte' die mensen banen, geld en een toekomst zou bieden. Deze belofte doet sterk denken aan de 'American Dream'.

Men speelt een 'cyberpunk', iemand die lak heeft aan de regels en er alles aan doet om zijn individualiteit te behouden.

Cyberpunk 2077

Tijdens het spelen is het mogelijk het lichaam van V te modden met technologie. Er zijn drie cla es: Netrunner, Techie en Solo. Deze cla es zijn ook te combineren. 'Interactieve dialogen' moeten spelers meer vrijheid bieden in conversaties dan voorheen. Tenslotte is er geen duidelijkheid over wat goed en kwaad is: dit is aan de speler om uit te zoeken.

Ook uit CD Projekt Red zich over Night City: de stad waar de game zich afspeelt. Night City is verdeeld in zes districten die allemaal naar hartenlust verkend kunnen worden: "Er zijn altijd nieuwe plekken om naartoe te gaan en meer dingen om te doen." Daarbij is het mogelijk te investeren in allerlei verschillende gebouwen in de stad. Ook bestaat er een uitgebreide wereld op het web vol verborgen systemen, firewalls en andere veiligheidsprogramma's. Spelers kunnen zowel in echte als de virtuele wereld handelen.

Cyberpunk 2077

Volgens de ontwikkelaar zit de game vol met actie, maar wordt deze toch gedreven door het verhaal. Besli ingen van spelers hebben invloed op latere gebeurteni en in Night City. Bovendien biedt meerdere side quests en 'street stories'. Spelers creëren hiermee zo hun eigen spelervaring.

Cyberpunk 2077 komt uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Er is nog releasedatum bekend.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
E3
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou