Het is duidelijk dat de mensen van Croteam bijna klaar zijn met ontwikkelen van Serious Sam 2. De interviews stromen binnen samen met de screenshots die ons de nieuwe levels laten zien.

Eurogamer had het geluk om een bezoekje aan de Croteam studios te mogen brengen en daar een betaversie van het spel uit te proberen. In een korte impressie komen we wat meer te weten over de nieuwe omgevingen en de veranderingen in de gameplay. Daarbij valt op dat Serious Sam 2 duidelijk meer puzzels bevat dan zijn voorganger. Of dat positief onthaald gaat worden is natuurlijk maar de vraag.There are also a few nasty jumping puzzles to complete, including giant bouncing rocks to avoid and a fiendish array of Quake 3 style bounce pads to navigate over a bottomless pit. It might add variety, but we're not sure it's needed. On the bright side there's nothing too irritating for you to hop your way through, and otherwise Second Encounter seems to be very much business as usual.

Liefhebbers van het eerste deel hoeven dus niet bang te zijn om puzzels a la Myst 3 te moeten kraken. Dat scheelt weer wat kapotte toetsenborden en muizen.