De zakensite Businesswire heeft een stuk geschreven over de Gamecube geschreven, en daarin leggen ze precies uit wat de linkfunctie tussen de Gamecube en de Gameboy Advance inhoudt.

Het werkt eigenlijk grotendeels zoals de VMU van de Dreamcast het zou hebben moeten doen: je speelt op je Gamecube met een karakter, maakt dat sterker en je kunt ermee doorspelen op de GBA en andersom. Waar dit op de Dreamcast met de VMU nooit echt uit de verf is gekomen, heeft Nintendo een voordeel aan de enorme populariteit van de GBA. By linking the two systems, the Game Boy Advance can be used as more than a controller. For instance, players can transfer a character trained on NINTENDO GAMECUBE to Game Boy Advance to continue game play while away from home. Or, transport characters or items via Game Boy Advance to trade with friends.

De mogelijkheid om deze twee systemen aan elkaar te linken wordt vaak als een van de belangrijkste redenen aangehaald dat de Cube de consolewar in ieder geval niet gaat verliezen.