Sinds gisteren weten we dan eindelijk de officiele datum waarop de Gamecube lanceren zal: 3 mei. Ook de prijs is met €249 bekend.

Toch bestaan er nog veel onduidelijkheden. Is dit dan de echte datum? Is het niet weer een stom gerucht? Nee, dat is het niet. 3 mei 2002 wordt het, €249 wordt het. De persconferentie die Nintendo of Europa aanstaande maandag namelijk zou geven, is uitgelekt, en stond enige tijd op de officiele Gamecube Europa website. In het filmpje was David Gosen te zien, die alles eens rustig vertelde. Inmiddels heeft Nintendo het filmpje weggehaald, en is er een testfilmpje te zien. De mensen van de Nederlandse site DGS-Online waren zo slim om het filmpje op te slaan op hun harde schijven. En ze zijn gelukkig ook zo vriendelijk om het filmpje met ons te willen delen . Klik hier voor het filmpje.

"GameCube will not be targeting kids, will not be targeting teens and will not be targeting adult. GameCube will appeal to anyone who enjoys being entertained by interactive gaming. We believe gaming is an attitude, not an age. With family friendly, sports, racing, adventure, extreme sports and action games available from day 1 GameCube is dedicated to good gameplay; All players, all ages, all genres."

GameCube will launch on May 3rd with over 20 launch games including Luigi's Mansion, Wave Race, FIFA, Tony Hawk's Pro Skater 3, Batman Vengeance, Crazy Taxi, Burnout, Sonic Adventure 2 and Star Wars: Rogue Leader. IGN Cube weet een ander gerucht wat gisteren de wereld in werd geblazen min of meer te bevestigen. Met een druk op de B-knop zou het mogelijk moeten zijn om sommige PAL-Gamecube games in 60Hz te spelen.

Factor 5, het team achter Star Wars Rogue Leader: Rogue Squadron 2 bevestigd dit, en zegt de optie te zullen gaan gebruiken in de PAL conversie van hun game. IGN Cube weet ook de RGB Scart kabel te bevestigen. Deze kabel geeft in vergelijking met alle andere kabels het beste beeld weer op je televisietoestel.