Puppy Times is zo'n game die zo akelig cute is dat je wel heel erg gehardend moet zijn om er weerstand tegen te kunnen bieden. Voor de mensen die zich vol overgave willen storten de wereld van aaibare puppies is hier wat extra info dat Nintendo heeft vrijgegeven over de game.

Het was al eerder bekend gemaakt dat er drie versies van de game zullen uitkomen op de NDS. Elke versie zal vijf puppies bevatten van elk een ander ras. Het is echter niet noodzakelijk om ale drie de versies te kopen om alle hondjes te verzamelen, want het zal mogelijk zijn om de hondjes via de netwerkfunctie van de DS uit te wisselen. Ook zal het mogelijk zijn de rest van de 15 honden te kopen in een dierenwinkel die in de game aanwezig is. Door de puppies te verzorgen er mee te spelen zijn punten te verdienen. Wat met deze punten gedaan kan worden is nog niet bekend gemaakt, maar het is logisch te zeggen dat deze gebruikt kunnen worden voor het kopen van andere hondjes.

In totaal zal het mogelijk zijn drie puppies in beeld te hebben. Daarnaast kunnen 5 andere puppies in een pension gestopt worden als je ze even niet nodig hebt. Per ras is er ook nog eens onderscheid te maken tussen de dieren door de beschikbaarheid van drie skins per ras.