Knallen tot je vingers pijn doen van het drukken of klikken was het motto in de first person shooter Serious Sam. Hoewel dit op het eerste moment een nogal saai beeld opleverd wist de Croatische developer Croteam een zeer aantrekkelijk game met dit thema te maken.

Niet al te lang na de release van deel één werd dan ook bekend gemaakt dat er zeker een deel twee en zelfs een deel drie van de game aan zit te komen. Vandaag kwamen de Croaten terug van vakantie en postte ze de eerste update over Serious Sam deel 2. What we can promise in new game is: new monsters, new weapons, cool effects, Serious playability tweaked to fit more players and still attract our established fan base. Along game we are working on upgrading our Engine and Tools with some new features, bug fixes and more elegant solutions for developers and modders.

Naast alle bovengenoemde features zal er ook geen gebruik meer worden gemaakt van het Egyptische thema. Deel 1 eindigde namelijk in Egypte en Sam zal zijn strijd nu voortzetten op een andere planeet.

Ook heeft Croteam het over het updaten van de engine, hiermee wordt vooral bedoeld dat er aan een "Skeletal Animation System" gewerkt wordt, wat weer inhoud dat er met hetzelfde aantal monsters in het scherm een nog mooier beeld naar voren getoverd kan worden.

Meer informatie is te vinden op de officiële pagina.