Jonge ontwikkelaar Nibris heeft meer informatie over hun aankomende verticale DS-shooter, Raid over the River, bekend gemaakt. Volgens de ontwikkelaar moet het een game worden die het genre in een geheel nieuw daglicht stelt. De game zou meer zijn dan een gewetenloze shooter welke enkel de reflexen van de speler test. Raid over the River zou moeten tonen wat voor potentieel er nog aanwezig is voor verticale arcadeshooters. Echt concrete onderbouwing door middel van gameplay-voorbeelden weet men echter nog niet te geven.

Aan het begin van de game wordt er een artefact gevonden in Peru waarmee tijdreizen mogelijk is. Men hanteert hierbij de zogenaamde Deutsch-Everett theorie die stelt dat je alleen naar het verleden en de toekomst kunt reizen in andere dimensies. Zodoende zul je een tijdlijn die meer dan 3000 jaar beslaat, voorgeschoteld krijgen, en bezoek je meer dan zes dimensies. Dit doe je in de rol van Carrie Collins, een pilote in dienst van TARPA. Deze organisatie is opgezet om gevaren uit andere dimensies de kop in te drukken.

Het spel wordt verwacht in de eerste helft van volgend jaar. Nu nog wat screens en filmpjes zodat we een duidelijker oordeel over de game kunnen vellen.