De game is nu al de boeken in gegaan als beste console shooter, of zelfs beste shooter ooit. We hebben het hier over Halo, dé game waarom men een Xbox zou moeten kopen. Het spel ligt nu al bijna een jaar in de winkel en afgelopen donderdag is het vervolg aangekondigd.

Over dit vervolg is vandaag meer informatie vrij gekomen. Het hoofd van Bungie weet Halo 2 samen te vatten in een spectaculaire zin, die alsvolgt luidt:

"Halo 2 is a lot like Halo, only it's Halo on fire, going 130 miles per hour through a hospital zone, being chased by helicopters and ninjas, and the ninjas are all on fire, too."Halo 2 zal gaan lopen op een speciale, opnieuw ontwikkelde engine. Als we de bronnen mogen geloven zal deze alles uit de Xbox persen wat er ook maar in zit. Verder zullen er nieuwe wapens en voertuigen beschikbaar komen, welke is nog niet bekend. Natuurlijk is er dan ook de feature die Xbox LIVE heet, welke Halo 2 ook zal ondersteunen.

Eerder werd al duidelijk dat de Covenant nu ook naar de aarde zouden komen en de game zich dus op onze eigen planeet af zal gaan spelen. Rond de zomer van 2003 mogen we deel 2 al in de winkels verwachten. We zijn benieuwd.

Met dank aan Giant Fragger voor het melden van dit nieuws.