Gisteren kondigde het gamemagazine Game Informer aan dat men een exclusieve preview van Sega's nieuwe horrorgame Condemned heeft in haar nieuwste editie. Vandaag al is de meeste informatie uit dit artikel op internet verschenen.

Condemned wordt ontwikkeld door Monolith, bekend van F.E.A.R. en No One Lives Forever, en zal op PS3, Xbox 2 en PC verschijnen. Naar alle waarschijnlijkheid zal het voor de Xbox 2 een launchtitel worden, wat een release rond het eind van dit jaar inhoudt. Condemned wordt gespeeld vanuit eerste persoonsperspectief en maakt vooral gebruik van subtiele horror, zoals we dat kennen uit films als Seven. De monsters die je zult ontmoeten zijn dan ook van het menselijke type. Wat te denken van een man met een verkoolde huid, die zichzelf ter bescherming en cellofaan gewikkeld heeft?

Condemned vertelt het verhaal van FBI agent Ethan Thomas, wie verschillende seriemoorden onderzoekt en daarbij allerlei gebieden onderzoekt op aanwijzingen. Tijdens zijn zoektocht komt hij talloze geschifte personages tegen. Locaties die je zult bezoeken zijn onder andere een metrostation, een verlaten winkelcentrum en een leegstaande fabriek.

Realisme staat voorop in Condemned. Omdat het een next-gen titel is, ziet het spel er grafisch alvast erg indrukwekkend uit. Real-time schaduwen, Havok Physics en super gedetailleerde modellen en textures, zorgen ervoor dat de omgevingen er levensecht uit zien. Ook in de gameplay staat realisme echter voorop, dus geen hordes monsters maar sporadische, spannende gevechten met intelligente tegenstanders en veel nadruk op het opbouwen van de spanning.Het lijkt erop dat Sega met Condemned voor de volgende generatie consoles alvast een topper in huis heeft.