Titan Quest is een hack 'n' slash RPG ontwikkeld door Iron Lore, een behoorlijk nieuwe developer in de gaming scene. Iron Lore is mede opgericht door Brian Sullivan, één van de mensen achter Age of Empires. Sullivan is dus geen onbekende met het maken van succesvolle games.

Titan Quest speelt zich af in de Klassieke Oudheid. De Goden hebben de mensen aan hun lot overgelaten, waardoor de Titanen, die door de Goden opgesloten waren, vrijkomen. Samen met de Titanen komen ook de hulpjes in de wereld terecht. Net als de Titanen zijn zij geen lieverdjes. Jij mag in deze vrije speelwereld, die je van het oude Griekenland naar de hangende tuinen van Babylon en de grote piramides laat reizen, bepalen wat je doet met dit gegeven.

Het meest indrukwekkende van Titan Quest zijn de schitterende graphics. Zo is elk blaadje op de bomen zichtbaar, zijn bloemen onderhevig aan wind en andere natuurkrachten en heeft elk grassprietje zijn eigen schaduw. Het is echter niet alleen grafisch indrukwekkend, maar ook qua items die je kan verzamelen. . In veel RPG spellen vallen er alleen wat goudstukken of een enkel wapen uit een dode tegenstander. Titan Quest pakt dit realistischer aan. Elk kledingstuk en elk wapen dat je tegenstander hanteert, zal namelijk op te rapen zijn.

Heeft bovenstaand verhaal je nieuwsgierig gemaakt, download dan de developer's diary, waarbij onder andere meer wordt verteld over de items en de grafische engine, bij Worthplaying.