Kikizo Games heeft een interview gehouden met de producer van Shadow of the Colossus en daar zijn een hoop nieuwe screens, een mooie trailer en interessante informatie uit voort gekomen. Shadow of the Colossus is de spirituele opvolger van de PS2 cult-hit ICO die zeer positieve kritieken ontving van zowel gamers als de media, maar nooit door de mainstream werd opgepikt.

Het verhaal achter de game is dat een jongen, Wanda genaamd, op een missie is om de ziel van een meisje terug te halen die hij ter bescherming naar een tempel aan het einde van de wereld heeft gebracht. Hiertoe moet hij de zogenaamde Colossi verslaan, enorme reuzen die alleen te doden zijn door ze te beklimmen en op die manier aan te vallen. Wat de relatie tussen de jongen en het meisje is, wil de producer aan de fantasie van de speler over laten.

Het spel is sterker op de actie gericht dan ICO en is voorzien van een geheel nieuwe engine, vanwege de uitgestrekte en open omgevingen die gebruikt worden. Tijdens je tocht rijdt je rond op een paard die een eigen AI heeft en echt als partner dient. De Colossi zijn zo enorm groot, dat ze te vergelijken zijn met complete gebouwen die je moet doorkruizen. Doordat je over een levend wezen loopt, dien je zelf constant in beweging te zijn. Je omgeving is dus constant aan veranderingen onderhevig. Of elk monster één of meerdere zwakke plekken heeft die je moet zien te bereiken, wilde men nog niets over kwijt.

De muziek zal mogelijk weer minimalistisch aanwezig zijn, net als in ICO, zodat de speler voor zichzelf een bepaalde sfeer en emotie kan bepalen, en de wereld realistisch aanvoelt. Een PSP versie staat niet in de planning. Men vraagt zich überhaupt af of een game als dit wel geschikt is voor een handheld. In elk geval staat de game nog voor dit jaar gepland in Japan. Over de andere territoria is nog niets bekend, evenals het verschijnen van een Limited Edition zoals bij ICO het geval was.

De nieuwe screenshots verraden alvast een vrachtlading aan sfeer zoals dit ook bij ICO al het geval was. Dat het grafisch een game van formaat wordt, mag in elk geval duidelijk zijn. Het gehele interview en de nieuwe trailer check je hier. Shadow of the Colossus verschijnt exclusief voor de PS2.