Nieuws

Meer info en concept art van System Shock 3

Warren Spector is terug bij de serie

Geschreven door Jacco Peek op
In een interview tijdens een livestream heeft Warren Spector van Otherside Entertainment nieuwe informatie gedeeld over System Shock 3. Ook deelde Polygon de eerste concept art van de game.

Warren Spector, bedenker van de eerste System Shock, sloot zich vorig jaar aan bij ontwikkelaar Otherside Entertainment voor de ontwikkeling van System Shock 3. Het team bestaat deels uit werknemers van de originele ontwikkelaar van de serie, Looking Glass.

In een interview zegt Spector dat het een makkelijke keuze was om terug te keren naar de serie, na niet betrokken te zijn geweest bij het tweede deel. Ook zal de kunstmatige intelligentie Shodan weer een rol spelen in de aankomende game.

"Ik heb System Shock geproduceerd en System Shock 2 gespeeld, dus ik ben vrij bekend met het universum. Er waren wat fictieve losse eindjes om te ontdekken en aan elkaar te knopen. Dat klonk leuk. En ook: Shodan. Snap je wat ik bedoel?"

Ook denkt hij dat System Shock, ondanks de trend van vergelijkbare games als Prey, nog steeds kan verrassen.

"Ik denk dat meer meespelende simulatie-games alleen maar goed is. Afgaande op wat ik tot nu toe heb gezien, zijn er een aantal gelijkenissen, maar ik kan je verzekeren dat we wat dingen doen die dat team niet heeft gedaan, en andersom. Ik ben niet bang dat mensen verward raken."

System Shock 3 is in ontwikkeling voor consoles en pc. Gezien de vroege concept art duurt het mogelijk nog even voordat de game uitgebracht wordt.

Bron: Polygon

Dit artikel delen:

Lees meer

145 miljoen potjes gespeeld tijdens Overwatch Uprising-evenement Square Enix stopt samenwerking met Hitman-ontwikkelaar
0

Reacties op: Meer info en concept art van System Shock 3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.