Afgelopen week werden er een aantal toptitels aangekondigd voor de PlayStation Portable, waaronder Rock Band Unplugged, MotorStorm: Arctic Edge en LittleBigPlanet.

Volgens John Koller, directeur van hardware marketing voor SCEA, houdt het hier niet bij op. “Tijdens Destination PlayStation hebben we ongeveer de helft van de titels voor de PlayStation Portable voor dit jaar aangekondigd. Sommige redelijk grote 'triple-A' titels komen nog in de tweede helft van het jaar en zullen in de komende maanden en tijdens de E3 aangekondigd worden. LittleBigPlanet zal in de top drie zitten van games die op stapel staan, maar een paar van de andere titels zullen net zo groot zijn.”

LittleBigPlanet zal, net als zijn grote broer op de PlayStation 3, om het 'play, create, share' principe draaien en zal waarschijnlijk op de een of andere manier aan te sluiten zijn op de PlayStation 3. Of dit in de vorm van zelfgemaakte levels zal zijn die je kunt delen met je PlayStation Portable en andersom is nog niet bekendgemaakt.

LittleBigPlanet is voornamelijk in ontwikkeling bij de studio van Sony in Cambridge. Ze worden met advies bijgestaan door de oorspronkelijke makers van LittleBigPlanet, Media Molecule.