'Meer games van 20 of 30 euro zou goed zijn' | Gamer.nl

'Meer games van 20 of 30 euro zou goed zijn' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik loop al lang met het idee rond dat games te duur zijn. 60 euro's is een hoop geld voor een entertainmentproduct", aldus Howard, die daarom blij is met het lagere prijspeil van mobiele games en sommige PC-titels. Howard benadrukt dat The Elder Scrolls V: Skyrim, de zestig euro volgens hem wel waard is. 

Hij legt uit dat de prijs van 60 euro of dollar het lastig maakt om games te proberen. "Ik zou meer games een kans geven [als de prijs daarvan lager lag]. Howard stelt dat het onmogelijk is voor consumenten om in het drukke najaar alle grote games te kopen. "Van september tot december komen er iedere week drie blockbusters uit. Ik denk dat we als uitgevers onder elkaar goed moeten bespreken hoe de toekomst van onze industrie er uit komt te zien."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou