Gisteren was er veel ophef over het vermeende 'terugkeren' van Squarespellen op Nintendoconsoles. Om het hoge woord er maar uit te gooien: Nintendo of America bevestigd dit tegenover IGN Cube en schrijft er zelf een stukje over op haar website.

Meer duidelijkheid is er over het verhaal rondom 'Fund Q', wat normaliter een fonds is om nieuwe bedrijven op te starten. Waarschijnlijk heeft de binnenkort vertrekkende Nintendo president Hiroshi Yamauchi binnen het in financiele problemen zittende Square een nieuwe ontwikkelstudio opgezet. Hierdoor heeft Nintendo invloed op de beslissingen die Squaresoft neemt."This is very exciting news for us and surely for gameplayers around the world," Nintendo of America's vice president of corporate affairs Perrin Kaplan told IGNcube today. "Square's talent is well-respected. Between the combination of their good work, and Nintendo's exclusive connectivity ability between GCN and GBA, the result will be great."

Het eerste spel wordt waarschijnlijk Final Fantasy Unlimited. Dit wordt een Final Fantasy gebaseerd op de Japanse anime-serie met de naam Final Fantasy Unlimited. Final Fantasy Unlimited zal exclusief verschijnen op de GameCube en de Gameboy Advance, met een aantal leuke linkopties, uiteraard.

Akitoshi Kawazu, bekend van Romacing SaGa en Legend of Mana werkt in ieder geval aan deze game die nog dit jaar in Japan moet verschijnen. De mogelijkheid bestaat zelf dat de game dit jaar nog in Amerika op de schappen zal liggen.