Meer duidelijkheid omtrent verwijderen XBLA-games | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

In de laatste podcast van Major Nelson vertelt Microsofts Aaron Greenberg meer over de plannen om bepaalde XBLA-games van Marketplace te halen. Zo bevestigt hij dat 6 maanden na de release, games met een Metacritic-score van onder de 65% verwijderd worden als minder dan 6% van de downloads zijn omgezet in een aankoop.

Wel zullen alle games, inclusief de verwijderde games, opnieuw zijn te downloaden via het download history-menu. Het is zelfs mogelijk om verwijderde games te kopen via de tell a friend-optie. Dit houdt in dat een vriend de game al in zijn bezit moet hebben om deze door te linken naar jou. Dus als je enthousiast bent over een game en deze online tegen een nieuwe vriend wilt spelen, dan kan dit altijd.

De reden van het verwijderen van de games van Marketplace blijft wel een beetje vaag. Natuurlijk zal het , zoals Microsoft al zegt, de lijst aan games opschonen, maar had er geen andere oplo ing bedacht kunnen worden? Een virtuele budgetbak is bijvoorbeeld al meerdere malen geopperd. Er is via deze link een artikel te lezen dat kritisch ingaat op de besli ing van Microsoft om bepaalde games te verwijderen. Ook weet het met enkele oplo ingen te komen die behoorlijk logisch in de oren klinken.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou