Een van de grootste online werelden, die van World of Warcraft, lijkt te kampen met real life problemen. Niet-Engelse spelers beweren gediscrimineerd te worden door andere gamers. Deze beweringen worden gepost op de Tales of Warcraft website, een Chinese WoW website met meer dan 100.000 geregistreerde leden. Inmiddels hebben 7.000 mensen op de thread gereageerd met soortgelijke ervaringen.

Waar komt dit gedrag tegen niet-Engelse spelers door andere spelers dan vandaan? Veel Westerse spelers zijn van mening dat niet-Engels sprekenden wellicht goldfarmers zijn, de zogeheten mensen die virtueel geld verzamelen in de game en dit verkopen voor echt geld. Vaak zal gekeken worden hoe een persoon schrijft, vooral de spelling, om te bepalen of deze wel mee mag in een groep. De niet-Engelse sprekers voelen zich hierdoor achtergesteld, want vaak is hun Engels gebrekkig en worden ze uit de groep gezet of simpelweg niet toegelaten.

Gelukkig zijn er servers voor bepaalde landen met hun eigen taal, dit kan al deels helpen het probleem te verhelpen. Het is ook niet zo verwonderlijk dat dit soort problemen zich voordoen in World of Warcraft, aangezien inmiddels 5 miljoen mensen de game spelen.