Wij van Gamer.nl rocken dagelijks de pan uit op onze plastic gitaartjes en drumstelletjes van papier-maché, maar zelfs wij zijn soms toe aan iets nieuws. Gelukkig ziet het ernaar uit dat Guitar Hero: World Tour ons dat extra beetje vernieuwing gaat brengen, aangezien Rock Band in Nederland nog steeds op zich laat wachten.

Die vernieuwing blijkt onder andere uit de nieuwe details die zijn losgelaten over de gitaren in Guitar Hero: World Tour. De geruchten gingen dat er gebruik zou worden gemaakt van een 'touchpad', deze geruchten zijn inmiddeld bevestigd. Dit houdt in dat we nu eindelijk gebruik kunnen maken van 'tappende' solo's. De touchpad zal zich onder de gebruikelijke frets bevinden.

Ook zal de basgitaar een zesde noot bevatten, deze wordt gespeeld door geen noten aan te slaan en dus een open noot te spelen met de strumbar. Ook zijn er drie nummers bekend gemaakt. We zullen dus onder andere gaan rocken op "Santeria" van Sublime, "Rebel Yell" van Billy Idol en "Everlong" van de Foo Fighters.