Een Spaans magazine over videogames, dat vervolgens door website Nintendo Everything vertaald is, laat meer weten over de aakomende DS game Grand Theft Auto: Chinatown Wars.

Belangrijk punt is dat de game niet alleen het Chinatown-gedeelte uit GTA IV bevat, maar haast alle wijken zoals Dukes (Queens), Bohan (Bronx), Broker (Brooklyn) en Algonquin (Manhattan). Alleen het derde eiland van GTA IV, Alderney (Jersey City) ontbreekt.

Verder wordt er nog een hele lijst aan details gegeven, namelijk:

De camera kan 360 graden draaienTreinen zullen boven je rijden, auto's zullen rondrijden of omdraaien, voetgangers lopen rond, etc.Het GPS-systeem wordt op het touch screen afgebeeld terwijl je je voortbeweegt door de stadJe PDA geeft je toegang tot de map met het doel van de missies er op afgebeeldJe kunt op de map aangeven waar je heen wil en je GPS zal altijd de kortste legale route aangeven.Als je iets nieuws ontdekt in de stad (bijvoorbeeld een tankstation), dan zal dat op je map gezet wordenOp het bovenste scherm vindt alle actie plaats en het onderste scherm is voor zaken als de PDA, GPS, de radio, de map, of het gebruik van Molotov cocktails en granatenDrugs speelt een belangrijke rol in de game en het systeem kan vergeleken worden met DrugwarsJe moet de toegankelijkheid van drugs beïnvloeden door het in een buurt te kopen en in een andere buurt weer te verkopen. Dit is een goede manier om geld te verdienenJe krijgt een map waar op staat wat mensen nodig hebben en hoe graag ze het willen hebbenJe kunt een taxi krijgen door in de microfoon te fluiten wanneer je een taxi ziet rijden