IGN heeft wat meer details weten los te peuteren omtrent het Transformers-spel dat komende zomer tegelijk met de nieuwe Transformers-film in de winkels zal verschijnen. Transformers: The Game zoals het spel vooralsnog heet, wordt ontwikkeld door Traveller's Tales, bekend van onder andere Lego Star Wars en zal verschijnen voor PC, PS2, PS3, Xbox 360 en Nintendo Wii. Ook is er een versie voor de PSP in ontwikkeling bij Savage Entertainment en een DS-versie bij Vicarious Visions.

Transformers: The Game biedt een tweetal singleplayercampagnes, eentje als de Autobots en eentje als de Decepticons. De Autobot-campagne zal vrij trouw het verhaal van de film volgen, terwijl de campagne van de Decepticons slechts zijdelings met de film te maken heeft. Het spel belooft een groot aantal speelbare Transformers, die allemaal 'on the fly' kunnen veranderen van een robot in een auto en omgekeerd.

Destructieve chaos staat voorop in Transformers: The Game, wat onder andere naar voren komt in de volledig vernietigbare spelomgeving. Gebouwen kunnen met de grond gelijk worden gemaakt en lantarenpalen kunnen uit de grond worden gerukt en gebruikt worden als slagwapen. Aangezien het spel in de zomer al op de markt komt, verwachten we binnenkort snel meer concrete informatie en screenshots omtrent het spel.