Meer details omtrent Tom Clancy-RTS Endwar | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Waarschijnlijk heeft Tom Clancy helemaal niets met deze game te maken, maar zo'n naam staat natuurlijk altijd leuk om de game wat beter te laten verkopen. Hoe dan ook, over de kort geleden aangekondigde game EndWar zijn vandaag enkele intere ante details naar voren gekomen.

De campagne zal zich op een Risk-achtige manier ontrafelen, waarbij je kunt kiezen tu en drie facties: U.S. Joint Strike Force, European Enforcers en de Ru ische Spetsnaz. Volgens Ubisoft is elke campagne verschillend, waarbij het voorbeeld wordt gegeven dat wanneer de VS wordt ingenomen in een campagne, je de volgende campagne start met het bevrijden van de VS door middel van een gigantische D-Day-achtige landing aan de Amerikaanse oostkust.

Ook over de besturing wordt een tipje van de sluier opgelicht. Hierover bestaat enige onduidelijkheid, omdat het gaat om een RTS op de consoles. Volgens Michael de Plater (die de ontwikkeling leidt) was "The Battle for Middle Earth II (op de Xbox 360, red.) het voorbeeld van wat we juist niet wilden doen." In plaats daarvan is er voor een meer close-up-camerastandpunt gekozen, plus de standaard overzichtskaart van het slagveld.

Alles in de game is vernietigbaar en er kunnen maximaal twaalf squads tegelijkertijd op het slageveld staan. Deze squads kun je bovendien personaliseren met je eigen speciale mogelijkheden, motto en banieren. De kunstmatige intelligentie zal slim inspelen op de situatie door bijvoorbeeld automatisch dekking te zoeken als je ze ergens naartoe stuurt en zelfs gewonde soldaten naar een veilige plek slepen.

Hopelijk krijgen we binnenkort meer concreets van de gameplay te zien, plus een aantal ingame shots. EndWar staat gepland voor begin volgend jaar op de Xbox 360 en de PlayStation 3.

Wanneer kunnen we dat logo onder het nieuws van deze game eens vervangen voor een screenshot?


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou