De eerste en tweede game in de Metal Gear Solid reeks waren beiden een groot succes op respectievelijk de PS1 en de PS2. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat veel gamers uitkijken naar het derde deel, Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Op de E3 werd dit spel voor het eerst vertoond en het was op z'n minst indrukwekkend te noemen.

Metal Gear Solid 3: Snake Eater heeft de metalen indoor locaties ingeruild voor een dichte, benauwde jungle, iets wat de game een heel andere aanblik geeft. In deze jungle staat overleven voorop dus je zal zelf aan je voedsel moeten zien te komen. Je kan vanalles eten, van vruchten tot dieren - waaronder slangen. Deze laatste kan je echter ook als wapen gebruiken.

De jungle maakte het noodzakelijk om een geheel nieuwe 3D engine te ontwikkelen. Het renderen van een geloofwaardig natuurlandschap is immers iets heel anders dan een grouwe indoor locatie. De jungle zorgt echter wel voor ontzettend veel nieuwe mogelijkheden op gameplay gebied. Zo heb je echt het gevoel van spionage omdat je je overal kan verschuilen en op veel meer manieren voorbij de tegenstander kan sneaken.

In de jungle van Metal Gear Solid 3 zijn ook de hoogteverschillen van groot belang. Zo kan je je benen breken door van een boom of een rand af te springen. Verder wil men nog kwijt dat Metal Gear Solid 3 een anti-oorlogs thema met zich mee draagt. Hoe dit precies uitgewerkt is in het verhaal wil men niet kwijt, maar het heeft enigszins betrekking op de manier waarop Amerikanen met hun vijanden om gaan.

Verder zullen er enige voertuigen te besturen zijn in Metal Gear Solid 3, al zal dit slechts een klein deel van de gameplay zijn. Ook over het hoofdkarakter doet men nog vaag. Men wil namelijk niet kwijt of dit nu Solid Snake is of niet. Feit is wel dat het spel zich in de jaren 60 afspeelt en dat de hoofdrolspeler een oog mist. Nog meer leuke weetjes omtrent deze game vind je bij GameSpot.