Vechtsysteem The Last of Us 2 gaat op de schop | Gamer.nl

Vechtsysteem The Last of Us 2 gaat op de schop | Gamer.nl

Naughty Dog heeft tijdens E3 2018 meer details bekendgemaakt over The Last of Us 2.

Tijdens een E3 Coliseum-se ie onthulde Naughty Dog flink wat details over The Last of Us 2, waaronder hoofdpersonage Ellie, de kunstmatige intelligentie en nieuwe vijanden in het spel.

Hoewel Ellie niet zo sterk is als Joel is haar wendbaarheid en creatieve vechtstijl minstens net zo dodelijk. Ook is stealth-gameplay veel genuanceerder dan in voorgaande games. Zo bepaalt de dichtheid van het gebladerte en de houding die Ellie aanneemt haar zichtbaarheid. Overigens bevatten alle levels ontsnappingsroutes en plekken om te verstoppen.

De kunstmatige intelligentie in The Last of Us 2 is slimmer dan voorheen. Npc's communiceren met elkaar en spelen constant informatie naar elkaar door. Verder is het vechtsysteem op de schop gegaan. Ellie heeft bijvoorbeeld een nieuwe optie om zichzelf te verdedigen gedurende melee-gevechten. Als Ellie bijvoorbeeld aanvallen ontwijkt analyseert het vechtsysteem uit welke richting de aanvallen komen en reageert Ellie daarop. Daarnaast hebben spelers ook de optie om gevechten volledig te vermijden.

Vijanden hebben verschillende wapens en move-sets. Ook kunnen ze op verschillende manieren met Ellie en de omgeving omgaan. De infected keren wederom terug en er worden nieuwe soorten geïntroduceerd. Daarnaast zijn de grenzen tu en veilige en onveilige gebieden onduidelijk, om spelers altijd een beklemmend gevoel te geven.

Spelregi eur Anthony Newman vertelde aan Polygon dat The Last of Us 2 een vorm van multiplayer bevat. "Er gaat een multiplayermodus komen," vertelt Newman, "we zijn er erg enthousiast over, maar details kan ik pas later bekendmaken". Het is dus nog niet bekend wat voor vorm de multiplayermodus (of modi) zal aannemen.

Ook heeft The Last of Us een multiplayermodus waarin spelers verdeeld worden in clans en standaard modi zoals deathmatch en team deathmatch gecombineerd worden met een verhalende component.

Tenslotte werkt Sony samen met Mondo om de soundtrack van The Last of Us 2 uit te brengen op vinyl. De plaat kan al gereserveerd worden voor 15 dollar.

E3
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou