Meer details over Atari VCS bekendgemaakt | Gamer.nl

Meer details over Atari VCS bekendgemaakt | Gamer.nl

Atari heeft een aantal nieuwe details bekendgemaakt omtrent de Atari VCS.

Afgelopen jaar maakte Atari bekend dat het met een gloednieuwe console zou komen. In eerste instantie zou dit de Ataribox gaan heten, maar vorig jaar bracht de ontwikkelaar naar buiten dat de officiële naam van het apparaat Atari VCS is.

Volgens Atari heeft de ontwikkelaar veel aandacht gestoken om het ontwerp van de console en doos een industrieel gevoel te geven. De mini-console heeft moderne lijnen, maar toch met kla ieke details.

Media has no description

COO van Atari Connected Devices, Michael Arzt, heeft deze week in een interview nieuwe details onthuld over de Atari VCS. Zo is het naast het spelen van kla ieke Atari-spellen ook mogelijk op de VCS om streamingdiensten als Netflix en Spotify en social media te gebruiken.

Artz onthult tevens dat gebruikers het apparaat kunnen gebruiken als een soort pc door de mogelijkheid om een muis of toetsenbord via USB aan te sluiten. Verder is het voor spelers ook mogelijk om andere Bluetooth- en USB-apparaten te gebruiken op de console.

Atari heeft verder laten weten dat het snapt dat geïntere eerden zo snel mogelijk nieuwe informatie willen hebben over de consoles, maar dat het nog niet in staat is om meer informatie vrij te geven. Vorig jaar heeft Atari wel gezegd dat de VCS rond de 250 tot 300 dollar gaat kosten en dat de console zal draaien op Linux met behulp van een Intel-proce or.

Er is nog geen concrete releasedatum voor de Atari VCS, maar later deze maand moet bekend worden wanneer men de console kan reserveren.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou