Meer dan 70% tieners heeft GTA gespeeld | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Hou kinderen binnen, sluit deuren en ramen, want uit onderzoek is gebleken dat 71% van de Amerikaanse jongens tu en de 13 en 17 Grand Theft Auto games heeft gespeeld. In die zelfde leeftijdsgroep vergreep 34% van de dames zich aan dit spel en dat is iets wat niet mogelijk zou moeten zijn, want het spel is namelijk alleen geschikt voor personen vanaf 17 jaar en ouder. Tevens kijkt het onderzoek of er een verband is tu en gewelddadige jongeren en het spelen van gewelddadige games. Cijfers die het altijd goed doen in de door angst geregeerde Amerikaanse maatschappij."The data can't demonstrate causality -- boys who are more prone to fighting may simply be more attracted to violent video games," the Gallup editors said.

"With regard to the likelihood to have been in a physical fight in the last year, the difference between those who have played and not played is greater for Grand Theft Auto than for any of the other games asked about," they said.

Het onderzoek toonde verder aan dat 62% van de tieners tenminste een uur per week gamed en dat 25% meer dan zes uur bezig is met gamen. Meer dan 33% zou echter helemaal niet achter PC of console kruipen om een spelletje te spelen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou