Nieuws

Meer dan 25 miljoen BioShock-games verkocht

BioShock-reeks 'heel belangrijk' voor uitgever Take-Two

Geschreven door Gijs Scheltens op
Er zijn in totaal ruim 25 miljoen BioShock-games verkocht. Dat zegt Take-Two-ceo Strauss Zelnick. Hij voegde toe dat de BioShock-reeks 'heel belangrijk' is voor de uitgever.

Zelnick gaf geen details vrij over een mogelijke nieuwe BioShock-game. Wel liet hij weten dat BioShock 'een zeer belangrijk IP is voor het bedrijf'. Take-Two heeft 11 miljoen exemplaren van BioShock Infinite verkocht, cijfers van BioShock en BioShock 2 zijn niet bekend.

BioShock-ontwikkelaar Irrational Games sloot begin 2014 zijn deuren. Oprichter Ken Levine wilde met een klein team verder om verhalende, digitale games te maken.

De BioShock-reeks begon als spiritueel vervolg op System Shock 2. De drie BioShock-spellen hebben een aantal elementen gemeen: spelers krijgen de beschikking over traditionele vuurwapens maar ook speciale krachten waarmee ze bijvoorbeeld stroom of vuur uit hun vingertoppen kunnen schieten. Een terugkerend thema is een gefaalde utopie met charismatische slechteriken.

Bron: http://www.gamespot.com/articles/bioshock-franchise-still-really-important-publishe/1100-6427664/

Dit artikel delen:

Lees meer

Lords of the Fallen 2 komt in 2017 Nieuwe Fire Emblem If-trailer in Nintendo Direct
1

Reacties op: Meer dan 25 miljoen BioShock-games verkocht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • garciagarcia

    • 1 juni 2015 16:30
    BioShock 1 was zo goed en origineel/ verfrissend! Echt genoten van deze game en persoonlijk vind ik de vervolgen niet beter als deeltje 1. Weinig vernieuwing, al had BioShock 3 natuurlijk wel een vette nieuwe omgeving, maar niet zo episch als het duistere Rapture.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.