Nieuws
Red Dead Redemption 2

Meer dan 200 diersoorten in Red Dead Redemption 2

Rockstar praat over het dierenrijk, jagen en vissen in RDR2

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Rockstar geeft meer informatie over de content binnen Red Dead Redemption 2. Deze keer gaat de ontwikkelaar in op het dierenrijk, jagen en vissen binnen de nieuwe open wereld-game. Dit laat de ontwikkelaar weten op de officiële website.

Rockstar zegt dat de nieuwe western-game ongeveer 200 verschillende diersoorten bevat. Al deze dieren gedragen zich op basis van hun omgeving ieder op een unieke manier.

"Herten, bizons en gaffelbokken leggen in kuddes grote afstanden af op de vlaktes, kadavers worden snel besnuffeld door aaseters, rode zalmen springen stroomopwaarts, wolven omringen hun prooi en vallen in roedels aan, ganzen vliegen in vaste formaties, buidelratten doen alsof ze dood zijn, knaagdieren verstoppen zich in holle bomen, grizzlyberen vallen aan wanneer ze zich bedreigd voelen en roofvogels zweven op de thermiek. Zij zijn allemaal onderdeel van een complex ecosysteem en moeten continu vechten voor een plek in de voedselketen. De wildernis is een prachtige en gevaarlijke plek, voor zowel man als beest, en elke jager kan snel veranderen in een prooi."

Dat Rockstar zoveel waarde hecht aan het niveau aan detail is ook te zien in het jagen en vissen binnen de nieuwe game. Daarin spelen vele factoren een rol om succesvol te zijn en te kunnen overleven in de wildernis.

Red Dead Redemption 2

Jagen en vissen

Zo is het van belang dat spelers het juiste wapen kiezen bij het jagen op dieren. De keuze van het wapen beïnvloedt de kwaliteit van het vlees en huid van het dier. Dit is weer van invloed op de opbrengst indien de speler het verkoopt. Ook is het proces van een delicaat proces waar de speler veel vrijheid heeft in de methode om het dier te vangen en te doden.

Er kan worden gekozen voor een luidruchtige methode met een geweer of een subtielere manier met behulp van een pijl en boog. Indien de speler niet direct het dier doodt, probeert het dier te vluchten en laat het een bloedspoor achter voor de speler om het dier opnieuw te kunnen vinden. Zo kan de speler het dier alsnog doden en het weer verkopen of voor zichzelf houden.

Red Dead Redemption 2
Red Dead Redemption 2

Met het doden van het dier kan de speler ervoor kiezen om het direct te slachten of het in zijn geheel op het paard mee te dragen, zodat het verkocht kan worden bij de plaatselijke slager of winkel. Er wordt echter afgeraden om hiermee te lang mee te wachten, aangezien het kadaver benaderd kan worden door aaseters indien het dier te lang levenloos op de grond ligt.

Ook kan er gevist worden om de speler te voorzien van voedsel of om geld te kunnen verdienen. De soorten vissen die gevangen kunnen worden, verschillen per omgeving en reageren afhankelijk van het soort aas dat wordt gebruikt.

Red Dead Redemption 2

Paardenstal

In Red Dead Redemption 2 zijn er maar liefst negentien soorten paarden te vinden. Deze paarden verschijnen per soort op verschillende locaties en hebben ieder hun eigen karakteristieken. Deze paarden kunnen getemd worden, gekocht en verkocht worden bij een paardenstal of op meer rigoureuze wijzen worden verkregen.

Paarden spelen een essentiële rol binnen de game, uiteraard om gemakkelijk lange afstanden af te kunnen leggen en middelen te vervoeren. Met het krijgen van een paard is het belangrijk dat het goed wordt verzorgd en gevoerd. Op deze manier versterkt dat de band tussen speler en paard, wat ervoor zorgt dat het paard makkelijker te besturen is, een hogere topsnelheid krijgt en meer gezondheid heeft.

Red Dead Redemption 2
Red Dead Redemption 2

Daarnaast zijn er vele aanpassingsmogelijkheden om het paard een nieuwe uitstraling te geven of om bepaalde vaardigheden van het paard, zoals uithoudingsvermogen, tijdelijk te versterken.

Eerder werden door Rockstar nieuwe veelbelovende steden getoond in Red Dead Redemption 2. Elke stad heeft in de game zijn eigen identiteit en gebeurtenissen.

Red Dead Redemption 2 verschijnt op 26 oktober op Xbox One en PS4. Lees ook onze uitgebreide hands-on preview.

Dit artikel delen:

Lees meer

In Assassin's Creed Odyssey heeft de speler het lot in eigen handen Gamer.nl genomineerd voor Website van het Jaar!
2

Reacties op: Meer dan 200 diersoorten in Red Dead Redemption 2

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Baukereg

  • 25 september 2018 18:09
  Een beetje als Don't Starve dus. :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  BertThaBest

  • 26 september 2018 16:36
  Toen ik het gedeelte over de paarden las, moest ik denken aan Zelda. Ik heb wel zin om te jagen :). Ben benieuwd naar de game.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.