Nieuws
Steam

Meer dan 170 games verwijderd in paar weken tijd op Steam

Steam tolereert geen 'troll'-games

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Valve heeft in de afgelopen paar weken meer dan 170 games verwijderd van Steam. De verwijderde games worden onder de ogen van Valve gezien als 'troll'-games.

Kort geleden maakte Valve bekend een 'Adult Only'-filter toe te voegen aan het online platform. Op deze manier konden bezoekers onder andere hun zoekresultaten filteren om volwassen content te vermijden of juist op te zoeken. Kort daarna werd tevens een ongecensureerde hentai-game goedgekeurd en toegevoegd aan Steam.

Met de huidige campagne van Valve om meer content toe te laten op Steam, komt het nog regelmatig voor dat ontwikkelaars zogenoemde 'troll'-games op het platform plaatsen. Valve werkt nu aandachtig aan het verwijderen van deze controversiële games. Volgens Valve worden deze games omschreven als 'game-gevormde objecten'.

Steam

''Je bent als bewoner van het internet bewust van het feit dat 'trolling' in alle soorten en maten voorkomt. Op Steam zijn er bepaalde mensen die tot doel hebben om anderen te irriteren met iets wat wij een 'game-gevormd object' noemen (oftewel; een stuk software dat technisch gezien onder de eisen van Steam net wordt erkend als een game, maar door 99,9% van de mensen niet wordt gezien als iets goeds). Sommige trolls proberen anderen op te lichten door het stelen van items in het inventaris op Steam. Anderen proberen kleine beetjes geld te verdienen door plannen uit te voeren met gebruik van Steam-keys en anderen proberen onder de gebruikers verdeeldheid te creëren.''

Volgens PcGamer werden er in de afgelopen twee weken in totaal 179 games verwijderd van het online platform. Onder deze games werden ook exemplaren meegeteld die als afleveringen golden of als games die onder een andere naam werden gedistribueerd. Daarnaast werden in totaal 32 zogenoemde Achievement Hunter-games verwijderd. Deze games gaven spelers in grote getale 'achievements' waarmee met de iconen op het profiel van de gebruiker bepaalde woorden konden worden gemaakt.

Steam

Titels die van Steam zijn verwijderd waren bijvoorbeeld X-Ray Hospital, BOOBS BATTLEGROUND, Home Alone Girlfriend, PUTIN, BOOBS and TRUMP en Bitcoin Highway. Daarnaast werden ook zeven games verwijderd met het woord 'hentai' in de titel.

Spelers die voor het verwijderen in bezit waren van de game, kunnen die games blijven gebruiken zolang het opgeslagen staat op het account. Echter zijn de games niet meer op de webwinkel te vinden. Momenteel telt Steam in totaal 681 verwijderde applicaties.

Lees ook: Voorspel: Negligee is eerste censuurvrije seksgame op Steam

Dit artikel delen:

Lees meer

Fortnite-kubus met zwevend eiland lijkt zich te verplaatsen PlayStation 4 Pro krijgt prijsverlaging in Japan
1

Reacties op: Meer dan 170 games verwijderd in paar weken tijd op Steam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    SuperDre

    • 1 oktober 2018 21:15
    De games zijn iet verwijder omdat ze het woord hentai in de naam hadden hoor, staan nog meer dan genoeg games op steam met de naam 'Hentai', dus das weer slecht sensationeel scrhijf gedrag, en das waar ik een behoorlijke hekel aan heb bij nieuwssites..

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.