Nieuws

Meer dan 160.000 Nintendo Network ID-accounts gehackt

Verander je wachtwoord en zet tweestapsverificatie in

Geschreven door Dennis Mons op
Nintendo heeft aangegeven dat er meer 160.000 Nintendo Network ID-accounts gehackt zijn in de afgelopen maand. Om de binnendringers tegen te gaan heeft Nintendo ID's van het oudere type tijdelijk uitgeschakeld en raadt aan tweestapsverificatie in te stellen.

Meer dan 160.000 Nintendo-account zijn gehackt in de afgelopen maand. Het is niet zeker welke informatie van gamers in handen zijn gekomen van derden, maar Nintendo heeft het zekere voor het onzekere genomen en vraagt gebruikers opnieuw hun wachtwoord in te stellen en heeft inloggen met de oudere NIntendo Network ID-type's (NNID) uitgeschakeld.

Ook verzoekt het bedrijf dat klanten vervolgens tweestapsverificatie in te stellen. Daarmee word je via e-mail of telefoon gevraagd een extra handeling te doen om te controleren of jij wel degene bent die in probeert te loggen. Dit bemoeilijkt een potentiële log-in van een binnendringer.

Ook Nintendo Nederland heeft inmiddels een officieel statement geplaatst op de site:

"We willen een update geven over de recente gevallen van ongeoorloofde toegang tot sommige Nintendo-accounts.

Terwijl we nog bezig zijn met onderzoeken, willen we gebruikers geruststellen dat er momenteel geen aanwijzingen zijn voor een inbreuk op de databases, servers of diensten van Nintendo. Naar aanleiding van ons lopende onderzoek beëindigen we de mogelijkheid om een Nintendo Network ID te gebruiken om in te loggen op een Nintendo-account. Alle andere opties om in te loggen op een Nintendo-account blijven beschikbaar.

Als extra voorzorgsmaatregel nemen we binnenkort contact op met gebruikers over het opnieuw instellen van wachtwoorden voor Nintendo Network ID's en Nintendo-accounts waarvan we denken dat ze zonder toestemming zijn gebruikt.

Daarnaast blijven we gebruikers sterk aanmoedigen om verificatie in twee stappen te activeren voor hun Nintendo-account, zoals hier wordt uitgelegd: Verificatie in twee stappen activeren voor je Nintendo-account.

Als gebruikers merken dat er ongeoorloofde activiteiten plaatsvinden, raden we ze aan de stappen te volgen die worden beschreven in het artikel 'Je Nintendo-account herstellen'.

Om verdere pogingen tot ongeautoriseerde aanmelding te voorkomen zullen we tijdens het onderzoek geen verdere informatie vrijgeven over de methoden die worden gebruikt om ongeautoriseerde toegang te verkrijgen.

We bieden onze excuses aan voor het ongemak en mogelijke zorgen die bij onze klanten zijn ontstaan, en we zullen er hard aan blijven werken om de veiligheid van de gegevens van onze gebruikers te waarborgen."

De Nintendo Network ID's waren in eerste instantie in het leven geroepen om mensen met een Wii U en Nintendo 3DS te laten verbinden, maar meerdere gebruikers melden dat onbekende bronnen proberen toegang te krijgen tot hun accounts.

Dit artikel delen:

Lees meer

No Man's Sky krijgt in 2020 meer grote updates LIVE: De PU All Stars trainen voor het Warzone toernooi
1

Reacties op: Meer dan 160.000 Nintendo Network ID-accounts gehackt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    whaha

    • 26 april 2020 14:30
    Ik ben blij dat ik altijd 2FA aanzet waar het kan. Ik zou het niet leuk vinden als mijn NNID gehackt zou zijn!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.