Meer dan 160.000 Nintendo Network ID-accounts gehackt

Meer dan 160.000 Nintendo Network ID-accounts gehackt

Nintendo heeft href="https://www.nintendo.co.jp/support/information/2020/0424.html" rel="noopener noreferrer" target="_blank">aangegeven</a> dat er meer 160.000 Nintendo Network ID-accounts gehackt zijn in de afgelopen maand. Om de binnendringers tegen te gaan heeft Nintendo ID's van het oudere type tijdelijk uitgeschakeld en raadt aan tweestapsverificatie in te stellen.

Meer dan 160.000 Nintendo-account zijn gehackt in de afgelopen maand. Het is niet zeker welke informatie van gamers in handen zijn gekomen van derden, maar Nintendo heeft het zekere voor het onzekere genomen en vraagt gebruikers opnieuw hun wachtwoord in te stellen en heeft inloggen met de oudere NIntendo Network ID-type's (NNID) uitgeschakeld.

Ook verzoekt het bedrijf dat klanten vervolgens tweestapsverificatie in te stellen. Daarmee word je via e-mail of telefoon gevraagd een extra handeling te doen om te controleren of jij wel degene bent die in probeert te loggen. Dit bemoeilijkt een potentiële log-in van een binnendringer.

Ook Nintendo Nederland heeft inmiddels een officieel statement geplaatst op de site:

De Nintendo Network ID's waren in eerste instantie in het leven geroepen om mensen met een Wii U en Nintendo 3DS te laten verbinden, maar meerdere gebruikers melden dat onbekende bronnen proberen toegang te krijgen tot hun accounts.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik ben blij dat ik altijd 2FA aanzet waar het kan. Ik zou het niet leuk vinden als mijn NNID gehackt zou zijn!

0

Aanbevolen voor jou