Nieuws
Activision Blizzard

Meer dan 1500 Activision Blizzard-werknemers veroordelen leiderschap

Via een ondertekende brief

Geschreven door Michel Musters op
Meer dan 1500 huidige en voormalige Activision Blizzard-werknemers hebben een brief ondertekend waarin de reactie van het bedrijf op recente aantijgingen wordt veroordeeld.

Vorige week klaagde de staat van Californië Activision Blizzard aan wegens discriminatie en seksuele intimidatie, op basis van twee jaar aan onderzoek. Binnen het bedrijf zou er op verschillende manieren discriminatie plaatsvinden, onder andere op het gebied van promoties en salaris, voornamelijk bij vrouwen. Zij zouden op de werkvloer ook seksueel worden geïntimideerd.

De brief die nu door meer dan 1500 werknemers is ondertekend, werd opgesteld na de reactie van het bedrijf op de aantijgingen. Ook lekte er een interne memo van chief compliance officer Frances Townsend uit. Volgens Townsend schetsen de aantijgingen een "vertekend en onjuist beeld van de uitgever en worden er feitelijk incorrecte, oude en uit context getrokken verhalen gebruikt".

De publiekelijke reactie van Activision Blizzard en de interne memo zouden volgens de brief "weerzinwekkend en beledigend naar alles waar we van vinden dat het bedrijf voor moet staan" zijn. De brief leest: "We vinden dat deze statements ons voortdurende streven naar gelijkheid binnen en buiten onze industrie beschadigen." Volgens de brief "creëert het twijfel over of ons bedrijf de mishandelaars wel verantwoordelijk kan houden voor hun acties en of er een veilige werkomgeving voor slachtoffers die zich in de toekomst willen uiten gekweekt kan worden. De statements maken duidelijk dat ons leiderschap niet onze waarden op de eerste plek zet."

In de brief wordt ook geëist dat Townsend haar positie als executive sponsor van de Activision Blizzard King Employee Women's Network verlaat. Ook willen werknemers dat het leiderschap van het bedrijf met hen samenwerkt om er voor te zorgen dat werknemers "een veilige plek hebben om van zich te laten horen". Een volledige versie van de brief is op Kotaku te lezen.

De giftige werkcultuur binnen Activision Blizzard en de reactie van het bedrijf op de aantijgingen houdt de gemoederen binnen de uitgever bezig. Zo meldt senior developer Jeff Hamilton dat nagenoeg al het werk aan World of Warcraft is stopgezet.  

In de aanklacht van de staat Californië werden diverse voorbeelden genoemd van giftig werkgedrag binnen Activision Blizzard. Zo zouden leidinggevenden vrouwelijke werknemers proberen te versieren en maken vrouwen minder snel kans op promotie - omdat ze mogelijk zwanger kunnen worden. Ook zou er kritiek worden geuit wanneer kinderen opgehaald moeten worden uit de dagopvang. Mannelijke leidinggevenden zouden grappen maken over verkrachting. Verder wordt er verwezen naar een werkneemster die zelfmoord pleegde op een zakenreis, die voor haar dood last zou hebben gehad van seksuele intimidatie. Zo zouden er naaktfoto's van haar zijn rondgestuurd op een bedrijfsfeest.

Het doel van de aanklacht is er voor zorgen dat er een veiligere werksfeer bij Activision Blizzard wordt gecreëerd, alsmede er voor zorgen dat salarissen gelijk worden getrokken. Het bedrijf is bekend van franchises als Call of Duty, World of Warcraft, Diablo en Tony Hawk's Pro Skater.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gears-ontwikkelaar plaatst Unreal Engine 5-techdemo's online Mortal Kombat 11 inmiddels meer dan twaalf miljoen keer verkocht
0

Reacties op: Meer dan 1500 Activision Blizzard-werknemers veroordelen leiderschap

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.