Meer dan 150 Riot Games-werknemers protesteren tegen seksisme en geforceerde privéarbitrage

Meer dan 150 Riot Games-werknemers protesteren tegen seksisme en geforceerde privéarbitrage

Riot Games-werknemers protesteerden gisteren tegen seksisme en geforceerde privéarbitrage binnen het bedrijf. De gamestudio beloofde grote culturele veranderingen door te voeren, maar hier zou na acht maanden nog niks van te zien zijn.

Meer dan 150 werknemers van Riot Games hebben gisteren tijdelijk het werk neergelegd. De stakende werknemers verzamelden zich buiten de kantoren van de League of Legends-ontwikkelaar, om te protesteren tegen de seksistische cultuur binnen het bedrijf en de geforceerde privéarbitrage die twee werknemers werd opgelegd. Vorige week werd al onthuld dat het plan van werknemers om weg te lopen bij het bedrijf steeds serieuzer werd.

In augustus vorig jaar publiceerde Kotaku een onderzoek, waarin werd onthuld dat seksisme een veelvoorkomend probleem is bij Riot Games. Het bedrijf beloofde grote culturele veranderingen door te voeren, maar volgens veel werknemers is hier ruim acht maanden later nog niks van te zien. Twee mensen hogerop binnen het bedrijf, waaronder de operationeel directeur, zouden bovendien beschermd zijn door Riot, ondanks dat er meerdere klachten zijn ingediend tegen de twee.

Recentelijk zorgde Riot Games wederom voor ophef, nadat bekend werd dat twee vrouwen zijn gedwongen tot privéarbitrage. Jocelyn Monahan, Social Listening-strategist bij Riot, vertelt dat de werknemers nu eisen dat deze clausule in het contract wordt beëindigd voor alle voormalige, huidige en toekomstige werknemers bij het bedrijf. Ook zegt Monahan dat de werknemers hetgeen zijn wat Riot geweldig maakt. Ze wil dat de collega's zich verbonden voelen en het gevoel krijgen dat hun stemmen worden gehoord.

Het is de eerste keer dat werknemers van een grote gamestudio publiekelijk het werk stilleggen om te protesteren tegen hun werkgever. Het management van Riot Games zegt het protest van haar werknemers toe te staan. "We respecteren de Rioters die ervoor kiezen om vandaag naar buiten te lopen en tolereren geen straf van welke soort dan ook tegen de deelnemers van het protest", aldus een vertegenwoordiger van Riot.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

ik wist niet dat er 150 vrouwen werkte daar :P nee grapje, goed dat ze voor hun collega's opkomen, waarschijnlijk had niemand het door dat het er instaat of dat ze niet door hadden tot wat voor gevolgen het kan leiden.

0
test

@HunterSeeker Wat een smakeloze en slechte grap.

0
test

@Derper blijf maar ver weg van het gemene internet als je dit al over het randje vind.

0
test

[quote]Het management van Riot Games zegt het protest van haar werknemers toe te staan. "We respecteren de Rioters die ervoor kiezen om vandaag naar buiten te lopen en tolereren geen straf van welke soort dan ook tegen de deelnemers van het protest".[/quote] Wow, de totale arrogantie die in dit statement doorschijnt is echt van een schandalig niveau. Om niet te zeggen dat dat de volledige incompetentie van het management zou betekenen.

0
test

@TheChief Hoezo, arrogantie? Het management geeft juist aan dat ze het protest respecteert en maatregelen daartegen niet zal tolereren. Het protest willen neerslaan, dát zou toch juist een teken van arrogantie zijn?

0
test

@Robert-Frans Nee ze zeggen dat ze het toestaan, dat wil zeggen dat het management ook de macht heeft om dit te bestraffen of tegen te houden.

0
test

@Robert-Frans Het is arrogantie omdat het management een sfeer heeft gecreëerd waarin werknemers zodanig met de rug tegen de muur worden gezet dat, na herhaaldelijke pogingen tot communicatie, zij staken als enige redmiddel zien. Om dan te zeggen 'Ach joh we laten jullie je gang gaan' is echt het failliet van het management van Riot Games. Daar moet duidelijk nodig de bezem door als men dit nog goed wil krijgen. Een vertrouwensbreuk van dit niveau tussen personeel en management maakt je niet bepaald populair bij investeerders etc.

0

Aanbevolen voor jou