Nieuws
Resident Evil VR

Meer dan 100.000 geregistreerde vr-spelers voor Resident Evil 7

Capcom richt zich meer op virtual reality

Geschreven door Lucas May op
Het aantal geregistreerde spelers dat Resident Evil 7 met PlayStation VR heeft gespeeld is meer dan 100.000. Ontwikkelaar Capcom heeft deze week bekendgemaakt een nieuwe focus op virtual reality te hebben gelegd.

Deze informatie is te vinden op de Global Stats-pagina van de Resident Evil-website. Op het moment van schrijven staat de teller voor PlayStation VR-gebruikers op 100.977. Dit aantal is enkel gebaseerd op het aantal mensen dat tijdens de eerste opstart van de horrorgame ervoor koos om zich aan te melden. Het volledige aantal spelers is hoogstwaarschijnlijk veel hoger. De wereldwijde statistieken tonen aan dat bijna tien procent van alle geregistreerde gebruikers de game in virtual reality hebben gespeeld.

De website toont ook andere interessante statistieken. Zo hebben spelers op dit moment meer dan 25 miljoen kilometer gelopen in de game en zijn bijna vijftig miljoen vijanden gesneuveld.

Capcom maakte eerder deze week financiële resultaten bekend waarin een vermindering van inkomsten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar werd gepresenteerd. Volgens de ontwikkelaar is een nieuwe focus op het ontwikkelen van virtual reality-games een van de redenen hiervoor. Capcom hoopt een nieuwe markt te kunnen creëren en heeft hiervoor de structuur van de organisatie deels aangepast.

In onze review van Resident Evil 7 noemen we de game de "eerste ‘grote’ topgame voor PlayStation VR". De volledige recensie is te lezen via deze link.

Resident Evil 7 is beschikbaar voor pc, Xbox One en PlayStation 4. Sony heeft tot volgend jaar exclusief de rechten voor de virtual reality-modus voor PlayStation 4. Hierna kan de game ook worden geüpdatet voor gebruik met Oculus Rift en HTC Vive.

Dit artikel delen:

Lees meer

Yo-kai Watch 2 in april naar Europa Titanfall 2 krijgt nieuwe Live Fire-modus
40

Reacties op: Meer dan 100.000 geregistreerde vr-spelers voor Resident Evil 7

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • casualkiller

  • 3 februari 2017 11:12
  Supergoeie psvr cijfers, Capcom heeft al aangegeven meer met VR te gaan doen dankzij deze cijfers. (Dino crisis VR ? HELL YEAH) , maaruh, ik postte dit een half uur geleden op jullie site over RE.net … GEEN DANK! (of puur toeval?)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MonsterCrab

  • 3 februari 2017 11:36
  @casualkiller Puur toeval, maar suggesties zijn altijd welkom :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  GoRightAhead

  • 3 februari 2017 11:41
  Tof dat het vertrouwen heeft uitbetaald! Ik hoop dat andere ontwikkelaars hier een voorbeeld aan kunnen nemen, gewoon de mogelijkheid inbouwen voor VR :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ghotirey

  • 3 februari 2017 11:44
  The Elder scroll in VR…. zucht… droom :-D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  **Guitar_Hero**

  • 3 februari 2017 11:52
  Heel goed om te zien dit! Naast het feit dat dit spel in basis echt geslaagd is, laat het zien dat (indien juist toegepast) een volledige AAA game wel degelijk kan slagen in VR, waarin de 'TV' variant evengoed nog erg goed is.

  Het is ook nog een genre wat niet iedereen wil spelen, dus deze cijfers zijn echt erg goed!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mrhotshot85

  • 3 februari 2017 13:29
  @**Guitar_Hero** Naar mijn mening is een volledige AAA game niet in 5 uurtjes uit te spelen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  **Guitar_Hero**

  • 3 februari 2017 14:50
  @Mrhotshot85 Gelukkig is het maar jouw mening ;)

  Als je dit spel in 5 uur uitspeelt (zeker in VR) ben je al aan het rushen en geniet je niet van een spel denk ik. Er zijn ontzettend veel AAA games (niet RPG) die gemakkelijk binnen 5 uur uit te spelen zijn, dus ik ben het absoluut niet eens met je mening.

  Tevens vind ik speelduur ook echt geen maatstaf van kwaliteit, anders zou een RPG vrijwel altijd beter scoren dan gemiddeld FPS. Een kortere speelduur kan zelfs bijdragen aan een positieve score, anders gaan mensen mogelijk weer klagen over het feit dat het te repetitief wordt.

  Hetzelfde zou je naar mijn mening ook niet kunnen zeggen over een goede film. Als deze maar 90 minuten duurt, is de film dan automatisch slecht?

  Hoe dan ook, je loopt keer op keer te bashen op deze game, terwijl je er niet aan wilt om het überhaupt zelf te proberen. Je mening wordt dan ook steeds minder geloofwaardig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TripleDad

  • 3 februari 2017 20:38
  @**Guitar_Hero**
  Amen to that

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mrhotshot85

  • 3 februari 2017 22:06
  @**Guitar_Hero** Mijn mening over een goede AAA titel heeft niets te maken met deze titel.
  Ik heb ook nooit een oordeel over deze game gegeven, juist omdat ik hem niet gespeeld heb.
  Het is voor mij duidelijk genoeg dat deze game mij niet trekt en ik deze dus niet zal aanschaffen.
  Wat ik er wel van vind is dat het de titel AAA game niet verdient als je deze in 5 hebt uitgespeeld(zonder te rushen want de snelste speedrunner heeft er 1,5 uur voor nodig gehad).
  Dit was anno 1999 nog geen probleem met games als RE2 welke je zelfs met 2 verschillende characters kon spelen en een tweede keer met veranderingen in de omgeving, item placement en mobs.
  Dus mijn mening is er daarnaast ook niet een uit de lucht gegrepen.

  Ik hoef me er echt geen 2 full-time weken in kunnen verdrinken maar dan mag er best wel wat aan verhaal in zitten en de nodige innovatie bevatten.
  De titel Resident Evil gebruiken voor een mengelmoesje van Amnesia en Outlast samengevoegd met enkele Resident Evil elementen(mechanics en de actie), waar geen enkel spoor van de vorige 6 delen in terug te vinden is, is simpelweg triest te noemen.

  De ervaring daargelaten, want ik kan me goed voorstellen dat met een VR bril op de visuele en geluids effecten(90% jumpscares) een donker kleurtje in je onderbroek kan achterlaten.
  Maar ook dat maakt een game geen AAA game.

  Conclusie;
  Wat jij van de game vind is het jouwe, net als mijn mening de mijne.
  Maar dat jij deze helemaal geweldig vind maakt het een AAA game.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  **Guitar_Hero**

  • 3 februari 2017 22:27
  @Mrhotshot85 Gelukkig zeggen de critics iets anders over het feit of het een AAA game is. Veel mensen die het wél een kans geven (en niet zoals jij op basis van aannames / wat je gelezen hebt en zonder het zelf te spelen) vinden het geweldig, ik ben als eindgebruiker niet alleen geloof ik, maar goed je kunt maar een mening hebben over iets wat je niet gespeeld hebt.

  Grappig trouwens dat je zegt dat er Resident Evil elementen in zitten, maar het gelijk ontkracht door te zeggen dat er geen enkel spoor van de vorige 6 games in te vinden is. Er zitten echt wel genoeg verwijzingen naar de oude games in hoor, maar ja daar moet je het voor gespeeld hebben denk ik.

  Zoals al eerder gezegd: waren ze verder gegaan met de laatste formule, exact hetzelfde als de eerste 3 games, of maken ze iets nieuws, voor sommigen is het toch nooit goed.

  Oh ja, wat betreft speedruns, wist je dat Resident Evil 2 in zo'n 48 minuten uitgespeeld is door verschillende mensen? De mindset is compleet veranderd en het internet (gameplay sharing etc.) heeft een grote impact op hoe alles nu gespeeld kán worden. Ik blijf in ieder geval lekker genieten van het spel. Jij houd volgens mij iets te veel vast aan je nostalgische gevoel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mrhotshot85

  • 3 februari 2017 22:56
  @**Guitar_Hero** Nee hoor. Want dan knal ik RE2 wel weer aan.
  Die blijft voor mij de beste van de serie(dat zou een vleugje jeugdsentiment kunnen zijn).
  En jij houdt nogal vast aan het feit dat ik de game niet heb gespeeld.
  Maar nogmaals, ik heb geen eindoordeel over het product, ik heb een mening over wat er algemeen bekend is over de game en die vind ik niet positief.
  En ik beweer nergens dat een ander dit niet als positief mag ervaren.
  Sterker nog, ik ben blij dat jullie je er mee vermaken, oprecht.
  Maar in mijn ogen is het concept gejat, de origine van de serie verdwenen en de gameplay alles behalve vernieuwend.
  Nu is dat opzichzelfstaand geen probleem, waren het niet dat het de titel Resident Evil heeft gekregen.
  Dat schroeft de verwachtingen dan toch wel wat op. Helemaal als er wordt gesproken over een "terugkeer naar de roots".
  Nogmaals, het resultaat is voor mij persoonlijk een teleurstelling, dat wilt niet zeggen dat het een slechte game is.
  Het enige wat ik, los van deze titel gezien, vind is dat een AAA game anno 2017 wel wat meer nieuwigheid en speeltijd mag brengen dan dit.
  Maar goed, ook dat is een mening waar niet iedereen het eens mee hoeft te zijn.
  Misschien is dat ook de reden dat de gamewereld een beetje op zijn reet ligt qua originaliteit.
  Iedereen accepteert het naar dat developers en uitgevers telkens weer een dikke middelvinger opsteken na de zoveelste gehypte game.
  En ik heb mezelf voorgenomen niet meer mee te doen aan dat impulsieve koopgedrag vanwege een naam of de beloftes die er zijn gemaakt. Puur vanwege alle teleurstellingen(te veel om hier te benoemen).
  En over speedruns gesproken, Resident Evil 2 was in totaal 4 keer uit te spelen op een andere manier, 2 maal met Chris en 2 maal met Claire. Waarbij de 2e playthrough de nodige aanpassingen en toevoegingen genoot.
  Ik bedoel dat dit deel niets met het verhaal van de vorige delen te maken geeft. En nee ik tel de simpele documentjes en foto's die refereren naar andere delen niet genoeg om dit een RE te noemen.

  Ik voel me trouwens ook niet geroepen om 60 eu uit te geven om maar "een mening te mogen hebben".
  Dat is het mooie van meningen, ze kosten niks.

  Voor de duidelijkheid, ik was oprecht heel benieuwd naar dit deel omdat ik het idee had dat dit deel echt weer leven in de serie zou blazen. Maar het had net zo goed Outlast 2 kunnen heten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  **Guitar_Hero**

  • 3 februari 2017 23:11
  @Mrhotshot85 Het lijkt werkelijk gewoon niks op Outlast. Dat spel vond ik niet heel bijzonder.

  Maar ik hou vast aan het feit dat je het niet gespeeld hebt, omdat je anders nooit 100% een eerlijk oordeel kunt geven.

  Stel je voor een reviewer zegt: tja wat ik er op internet van gezien heb, nee dit is het niet. Ik review het maar niet want dit is niet de moeite waard.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mrhotshot85

  • 3 februari 2017 23:37
  @**Guitar_Hero** Dat zou ik liever zien dan de random hype reviews die hedendaags allemaal leest. Als je de reviews van RE7 naast elkaar legt vraag je je al meteen af wat er aan de hand is.
  Van een 7.7 door IGN gegeven op naar een 10 van destructoid…
  Alle overige reviews vallen daar met cijfers ergens tussen in.
  Opmerkelijk is ook dat de 'user reviews' op metacritic op een 7,6 staat.
  Dat is 0,1 punt lager dan het laagst gegeven cijfer van de "critics".
  En dat omschrijft vrij eenvoudig het hypetijdperk waar we in leven.
  Zolang de reclame goed is, zijn de verkopen goed. Zo veel mogelijk pre-orders(vandaar de bonus). Dan is de winst al binnen voordat het (vaak tegenvallende) resultaat bekend is.
  Dat is ook weer te benadrukken door te kijken naar de hoeveelheid geld die er door uitgevers aan marketing wordt besteed.

  Ik heb ook erg hard gelachen toen ik No Man's Sky niet had gekocht na alle geweldige trailers en beloftes.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  **Guitar_Hero**

  • 4 februari 2017 07:22
  @Mrhotshot85 Oh ja, het geloofwaardige IGN waarin het ene land een 9.3 geeft en het andere een 7.7

  De user cijfers die een 0 geven (is er een van jou bij? :p) zijn even lachwekkend als de mensen die een 10 geven overigens…

  Een 8 is overigens nog steeds gewoon goed, of was je op school alleen blij met een 9 of 10?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mrhotshot85

  • 4 februari 2017 15:07
  @**Guitar_Hero** Nee be het met je eens dat een 8 een prima cijfer is. Niet slecht, niet beter dan goed. En nee, ik heb geen review geschreven aangezien ik de game niet gespeeld heb. Het geven van een 0 betuigt ook van een geestelijke achterstand als je het mij vraagt. En het kan zo zijn dat iemand vind dat een game een 10 verdient, maar dat heeft met persoonlijke voorkeur/smaak te maken.
  Maar ben blij dat je zelf al aangeeft dat zelfs bij IGN zelf al verschillende cijfers per land gegeven worden. Daarmee beaam je dat de cijfers van "critics" dus niet serieus genomen hoeven te worden.
  Wat geef jij de game voor cijfer op zichzelf?
  En als je hem vergelijkt met de serie in zijn algeheel?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  **Guitar_Hero**

  • 4 februari 2017 16:45
  @Mrhotshot85 Een cijfer zal nooit objectief zijn, dat is duidelijk, het zal er sowieso aan liggen wie het reviewt. Cijfers van critics zijn echt niet bindend maar op meer dan 80 reviews een gemiddelde van 8.6 halen zegt voor mij statistisch gewijs toch echt wel iets.

  Dan nog kan het zijn dat het voor jou niks is maar ook dat maakt niet dat het meteen een slecht of slechts aardig spel is.

  Ik heb het spel nog niet uitgespeeld dus een eind oordeel kan ik nog niet geven. Toch voelt het tot nu toe voor mij aan als een game die tussen 8.5 en 9 zou scoren.

  Sowieso is het voor mij ook veel waard dat Capcom eindelijk gedurfd heeft iets te veranderen, want wat werd dat tijd zeg. Voor mijn gevoel (en de volgens mij zeggen de verkoopcijfers ook zoiets) hebben ze op zijn minst de goede weg te pakken.

  Het zal mij verder niet uitmaken of je het spel wel of niet leuk vindt, maar puur op andermans bevindingen uitgaan vind ik zelf te kort door de bocht. Als ik filmpjes bekijk van dit spel, voel je ook niet wat je voelt als je het speelt. Dit geldt al helemaal niet wanneer je het in VR speelt, dat gevoel valt gewoon niet goed uit te leggen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mrhotshot85

  • 4 februari 2017 17:06
  @**Guitar_Hero** Dat snap ik.
  Maar even 1 vraagje. Wanneer heb ik gezegd dat het spel slecht is? Ik heb in voorgaande berichten ook al aangegeven dat ik geen oordeel heb over de game zelf omdat ik hem biet heb gespeeld. Het zal vast een leuke ervaring zijn met VR, daar geloof ik je direct in. Maar ik heb Amnesia gespeeld, ik heb Outlast gespeeld, ik heb FEAR gespeeld. En die games trekken mij nou eenmaal niet zo. En of het er nou veel of weinig op lijkt, het blijft hetzelfde genre. En dat is de enige reden dat ik de game niet koop. Ik zeg alleen dat van een game met de titel Resident Evil ik iets heel anders verwacht, en ook had mogen verwachten gezien de geschiedenis van de reeks. Maar dat is het helaas niet geworden.
  Dus nogmaals, die 8,6 zal verdient zijn. Maar het is geen spel voor mij.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  **Guitar_Hero**

  • 4 februari 2017 19:12
  @Mrhotshot85 Nou je probeert anders vrij duidelijk te maken dat het geen AAA is, te kort is, niks van Resident Evil weg heeft, etc. etc. Aangezien het en Resident Evil game is komt dat bij mij over alsof je het in ieder geval niet goed vindt, maar we hebben daar duidelijk een verschillende kijk op.

  Wat het met Outlast en zo gemeen heeft is het First person oogpunt, verder vind ik het vele malen meer Resident Evil dan iets anders, maar goed, ik ben dan ook maar een fanboy (of doelde je niet op mij?) die deel 4, 5 en 6 maar weinig vond en het horror gevoel wat deel 1 met zich mee bracht eindelijk weer gevonden heeft.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mrhotshot85

  • 5 februari 2017 14:03
  @**Guitar_Hero** Dus als iemand een game geen AAA game is dan moet deze slecht zijn? Als het niet op Resident Evil lijkt moet het slecht zijn? Dat zijn jouw aannames. En dat zijn mijn beweringen, gebaseerd op wat ik tot nu toe heb gezien van de game. En dat heeft mij overgehaald deze game niet te halen. Ik kan het niet makkelijker uitleggen dan dit. Jij vind de game goed nadat hem gespeeld hebt, prima. Ik vind het een game die niet voor mij is weggelegd, los van de titel. Daarnaast vind I'm dat de titel is gegeven om de game te hypen, en daarin ben ik ook niet de enige. Zelfs een aantal critici zeggen dat. Maar dat betekent dus niet dat het een slechte game is want hij krijgt alsnog een 8,6 gemiddeld. Dat zijn de feiten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TripleDad

  • 3 februari 2017 22:35
  @Mrhotshot85
  Je maakt nogal een punt van de 5 uur. Ik vraag me serieus af waar je dat vandaan hebt. De diverse reviews die ik gelezen heb spreken van 8 tot 10 uur. Mijn eigen playthrough was 12 uur. Nog steeds niet heel veel, maar ook niet abnormaal kort.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.