Meer dan 100.000 geregistreerde vr-spelers voor Resident Evil 7 | Gamer.nl

Meer dan 100.000 geregistreerde vr-spelers voor Resident Evil 7 | Gamer.nl

Het aantal geregistreerde spelers dat Resident Evil 7 met PlayStation VR heeft gespeeld is meer dan 100.000. Ontwikkelaar Capcom heeft deze week bekendgemaakt een nieuwe focus op virtual reality te hebben gelegd.

Deze informatie is te vinden op de Global Stats-pagina van de Resident Evil-website. Op het moment van schrijven staat de teller voor PlayStation VR-gebruikers op 100.977. Dit aantal is enkel gebaseerd op het aantal mensen dat tijdens de eerste opstart van de horrorgame ervoor koos om zich aan te melden. Het volledige aantal spelers is hoogstwaarschijnlijk veel hoger. De wereldwijde statistieken tonen aan dat bijna tien procent van alle geregistreerde gebruikers de game in virtual reality hebben gespeeld.

De website toont ook andere intere ante statistieken. Zo hebben spelers op dit moment meer dan 25 miljoen kilometer gelopen in de game en zijn bijna vijftig miljoen vijanden gesneuveld.

Capcom maakte eerder deze week financiële resultaten bekend waarin een vermindering van inkomsten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar werd gepresenteerd. Volgens de ontwikkelaar is een nieuwe focus op het ontwikkelen van virtual reality-games een van de redenen hiervoor. Capcom hoopt een nieuwe markt te kunnen creëren en heeft hiervoor de structuur van de organisatie deels aangepast.

In onze review van Resident Evil 7 noemen we de game de "eerste ‘grote’ topgame voor PlayStation VR". De volledige recensie is te lezen via deze link.

Resident Evil 7 is beschikbaar voor pc, Xbox One en PlayStation 4. Sony heeft tot volgend jaar exclusief de rechten voor de virtual reality-modus voor PlayStation 4. Hierna kan de game ook worden geüpdatet voor gebruik met Oculus Rift en HTC Vive.

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou