Volgens Reggie Fils-Aime, de inmiddels bij gamers welbekende president van Nintendo Amerika, zijn er meer dan tien games in ontwikkeling voor de Nintendo Wii die gebruik maken van het Balance Board dat bij Wii Fit geleverd gaat worden.

Wii Fit ligt vanaf 25 april in de Nederlandse winkels en wordt geleverd met een grote, witte plank genaamd het Balance Board. Dit apparaat meet je gewicht en vooral de balans die je houdt als je erop staat. Daardoor is het niet alleen een geschikt hulpmiddel voor het digitaal fitnessen, het kan ook prima functioneren voor andere games. Zo dromen wij bijvoorbeeld al weg bij een Wii-versie van 1080° Snowboarding, of wat dacht je van een speciaal skateboardgame?

Reggie verzekert ons dat Nintendo ook de mogelijkheden van het Balance Board inziet. "Er zijn meer dan tien games in ontwikkeling die gebruik maken van het Balance Board." In de rest van zijn praatje maakt hij nog even duidelijk dat hij gelooft dat Wii Fit enorm succesvol kan worden in de Westerse maatschappij, aangezien we een steeds grotere focus krijgen op het fit houden van ons lichaam.