Wederom steken een aantal nieuwe geruchten de kop op over de Xbox 2. Ditmaal gaat het over de plannen die Microsoft heeft om meerdere versies van de next-gen console op de markt te brengen. Eurogamer meldt dat volgens "betrouwbare" bronnen Microsoft twee versies van de consoles gaat introduceren. Een zal alle toeters en bellen bevatten en de andere zal meer een basic gameconsole worden. De toeters en bellen zullen onder andere zijn, backwards compatability, een harde schijf en WebTV functionaliteit. Dit laatste is een applicatie waarmee allerlei media van het internet streaming op de computer kan worden weergegeven. Ook is het hiermee mogelijk om in beperkte mate andere dingen te doen op multimedia gebied. Daarnaast kan er ook nog eens mee op internet gesurft en geë-maild worden.

Jammer genoeg zal volgens de bronnen de basis versie van de Xbox 2 niet backwards compatible zijn met de huidige Xbox spellen. Ook is het maar de vraag of met deze versie wel downloadable content opgeslagen worden, iets waar Xbox topman J. Allard gedurende zijn speeches vol van is geweest. Wel zal deze kale Xbox wel de mogelijkheid hebben om compleet geupgrade te worden tot de luxe versie.

Het lijkt erop dat Microsoft met deze twee versies in staat is binnen korte tijd een console op de markt te zetten die na verloop van tijd ook nog eens om te bouwen is tot media center. Het is echter de vraag of de mensen die het basis systeem kopen op den duur verplicht zullen zijn om hun XBox 2 te upgraden als er extra content beschikbaar komt voor de games. Het is ook niet bekend of beide versie gelijktijdig op de markt worden gebracht.