Nieuws
Bioshock: The Collection

Meer aanwijzingen hinten naar BioShock-vervolg

Geheime 2K-studio in Novato is ermee bezig

Geschreven door Cody Dakota op
Er is meer bewijs opgedoken dat hint naar een nieuw BioShock-deel.

Het gerucht dat een geheime studio van 2K Games bezig is met een nieuw BioShock-deel, gaat al enige tijd in de rondte. Take-Two melde tijdens een financiële presentatie even geleden al dat 2K Games aan een 'langverwachte' nieuwe game werkt. De nieuwe BioShock draagt de codenaam 'Parkside'.

Vorige week werd er een vergelijkbare uitspraak gedaan door Strauss Zelnick, CEO van Take-Two, tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers. Volgens de CEO heeft de uitgever momenteel 'de sterkste ontwikkelingspijplijn uit de geschiedenis' en dat fans 'vervolgen van de grootste franchises kunnen verwachten'.

In dezelfde week als deze uitspraak, dook er een vacature op de website van 2K op. De studio is op zoek naar een End Game-ontwikkelaar die per direct aan de slag kan gaan in Novato, California. Het gaat hier om dezelfde studio die naar verluidt bezig is met het volgende BioShock-deel, zoals hierboven te lezen is.

Een End Game-ontwikkelaar houdt zich bezig met content die gespeeld kan worden nadat een game is uitgespeeld. Als het dus inderdaad om BioShock gaat, dan is de kans groot dat de game al goed onderweg is.

Een fanatieke Redittor heeft een pagina opgericht waarin hij een lijst met gerespecteerde ontwikkelaars heeft opgesomd die momenteel in Novato werken. Veel van deze ontwikkelaars hebben al eerder in hun carrière aan BioShock-games gewerkt.

Er zijn een hele boel aanwijzingen die hinten naar een nieuwe BioShock, maar vooralsnog is er nog niks officieels bekend. Desalniettemin ziet het er rooskleurig uit voor BioShock-fans.

Dit artikel delen:

Lees meer

Mark Wahlberg speelt mogelijk Sully in Uncharted-film Alle info over Google Stadia op een rijtje
4

Reacties op: Meer aanwijzingen hinten naar BioShock-vervolg

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • BadassBoris

  • 13 november 2019 17:35
  Cool….laat maar komen! Infinite was in mijn ogen wel de minste van serie,ben benieuwd naar de nieuwe setting/wereld.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Vuxaco

  • 13 november 2019 18:13
  Geen Kevin Levine, geen Bioshock

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  clandestine666

  • 13 november 2019 18:47
  @Vuxaco Ergens eens, maar ik ben positief. Het artikel zegt ook dat er een aantal medewerkers aan de oude Bioshocks heeft meegewerkt. Deus Ex Human Revolution was bijvoorbeeld ook erg sterk, maar wel de eerste zonder Warren Spector.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  nattehanddoek024

  • 14 november 2019 15:03
  Dubbel gevoel bij deze aankondiging, Aan de ene kant heb ik wel weer zin in een verhaalleidende game, Maar zonder Kevin Levine wordt t toch lastiger. (Bioshock 2 was daardoor een stuk minder) Maar het kan ook weer een mooie parel worden als de makers van deel 4 weten wat bioshock en infinite zo goed maakte

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.