Medische server gehackt voor hosten Black Ops | Gamer.nl

Medische server gehackt voor hosten Black Ops | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De gehackte server heeft allerlei gevoelige informatie opgeslagen zoals namen, sofi-nummers, medische diagnoses, adre en en andere details. Hoewel de server is gebruikt voor het spelen van Black Ops, waarschuwt Seacoast Radiology patienten voor mogelijke identiteitsdiefstal en wordt erop gewezen dat de patiënten hun afschriften goed moeten controleren om er op die manier achter te komen of er sprake is van identiteitsdiefstal.

Eerdere hack

Onderzoekers die de hack-zaak aan het bekijken zijn, vermoeden dat de hackers uit Scandinavië komen. Hoe de onderzoeksgroep aan dat vermoeden komt, is niet duidelijk. Het is overigens niet de eerste keer dat Black Ops te maken heeft met hackers. Een 17-jarige Brit is in december gearresteerd in verband met een aanval op een Call of Duty: Black Ops-server.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou