Medewerker Infinity Ward plaatst hint voor volgende Call of Duty-game

Medewerker Infinity Ward plaatst hint voor volgende Call of Duty-game

Hoofd Communicatie Manager van ontwikkelaar Infinity Ward, Ashton Williams, heeft een afbeelding van een schedel geplaatst op Twitter. Met deze afbeelding wordt mogelijk gehint naar de volgende Call of Duty-game.

Bij de Call of Duty-franchise worden de games door drie verschillende ontwikkelaars gefabriceerd; Sledgehammer, Treyarch en Infinity Ward. Deze drie ontwikkelaars rouleren elke drie jaar in het uitbrengen van een nieuwe Call of Duty-game. In 2017 bracht Sledgehammer Call of Duty: WW2 uit, in 2018 kwam Treyarch met Call of Duty: Black Ops 4 en in 2019 is het mogelijk weer de beurt aan Infinity Ward om een game uit te brengen.

Met de geplaatste tweet van Ashton Williams wordt met een schedel gehint naar de volgende Call of Duty-game. Echter wordt in eerste instantie nog geheimzinnig gedaan over de precieze game die voor de franchise ontwikkeld wordt.

In de betreffende gif is de schedel te zien zonder enige toegevoegde context. Hiermee werd door vele verwacht dat de ontwikkelaar komt met een vervolg van Call of Duty: Ghosts; één van de franchises waar de ontwikkelaar bekend om staat. Naast Ghosts heeft het bedrijf ook veel succes behaald met de Modern Warfare-games, waarvan de laatste, Modern Warfare 3, werd uitgebracht in 2011. Echter werd wel in 2016 een Remastered-versie van de originele Modern Warfare uitgebracht.

Toch beweert Jason Schreier van Kotaku dat de betreffende tweet refereert naar een nieuwe Modern Warfare-game en niet naar een vervolg van Ghosts. Schreier legt in een forumpost uit dat de getoonde schedel kan refereren naar Luitenant Simon 'Ghost' Riley uit Modern Warfare 2. Dit personage stond bekend om het dragen van een bivakmuts met een schedelpatroon. In een link met de tweet van Williams lijkt hiermee een belangrijke rol voor luitenant Riley te zijn weggelegd in de volgende game van Infinity Ward.

Modern warfare Remastered

Met het succes van Call of Duty: Modern Warfare Remastered kan de ontwikkelaar met de tweet ook hinten naar een Remastered-versie van Modern Warfare 2, echter blijft dit momenteel bij een gerucht en kan de ontwikkelaar er ook voor kiezen om een geheel nieuwe Call of Duty-serie te introduceren.

Afgelopen jaar werd Call of Duty: Black Ops 4 uitgebracht door ontwikkelaar Treyarch. Opvallend was dat Black Ops 4 voor het eerst geen singeplayer-modus bevatte en in plaats daarvan een battle royale-modus had toegevoegd. Hiermee kan men zich afvragen of deze opzet ook gebruikt gaat worden in de volgende Call of Duty-game.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Yes! Eindelijk een nieuwe call of duty. Zolang op gewacht en eindelijk krijgen we hints van de volgende totaal niet intressante game van een trio studios. Ga is een nieuwe ip maken.

0
test

@Shinjite Zolang het aantal verkopen bij de release van een nieuwe CoD de vorige weer verbreekt (of evenaart) zal men gewoon door blijven gaan. En waarom niet, blijkbaar een hoop mensen (behalve jij) die wel zitten te wachten op een nieuwe CoD.

0
test

Logisch. Het is tenslotte alweer 2 hele maanden geleden dat het vorige deel uitkwam.

0
test

@Sander999 Dat liet mij giegelen. Thx :D

0

Aanbevolen voor jou