Medewerker APB-studio wijt ondergang aan overmoedigheid | Gamer.nl

Medewerker APB-studio wijt ondergang aan overmoedigheid | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Halliwell schrijft: "De overmoedigheid kwam in zoveel aspecten naar voren. We waren overmoedig over het spelontwerp en bleven onszelf voorhouden dat de tekortkomingen op het laatste moment op magische wijze zouden verdwijnen. Ook waren we overmoedig over de bedrijf trategie, waardoor we de hele investering gebruikt hebben voor het lanceren van APB. We gingen er gemakshalve van uit dat we wel miljoenen exemplaren gingen verkopen en besteedden veel te veel geld aan servers."

Twee kanten

Toen de werknemers te horen kregen dat zij ontslagen werden werd hen verteld dat "de markt momenteel gewoon erg slecht was en dat niemand dit ooit had kunnen voorspellen, omdat zelfs de meest gematigde verkoopverwachting nog hoger uitviel." Halliwell zegt dat deze uitspraak bedoeld was om de werknemers te ontzien, maar eigenlijk gewoon is voortgekomen uit overmoedigheid. Wel vervolgt hij dat deze overmoedigheid waarschijnlijk ook de reden is geweest dat de studio überhaupt 100 miljoen aan investeringen aan wist te trekken. "Het mes snijdt aan twee kanten"

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat de stekkers uit de servers van de APB worden getrokken, slechts drie maanden nadat het spel zijn release beleefd had.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou