Medeschrijver Spec Ops schrijft verhaal Star Wars Battlefront 2 | Gamer.nl

Medeschrijver Spec Ops schrijft verhaal Star Wars Battlefront 2 | Gamer.nl

Walt Williams, de schrijver van het script van Spec Ops: The Line, is medeschrijver van het verhaal van de singleplayermodus in het aankomende Star Wars Battlefront 2.

Williams schrijft het script samen met Mitch Dyer, een voormalige journalist van website IGN. Een van de kritieken op de eerste Battlefront die in 2015 verscheen was een gebrek aan campagne en dat wordt in het tweede deel rechtgezet.


De coauteur schreef het verhaal van Spec Ops: The Line samen met Richard Pearsey. Het script van Spec Ops: The Line wordt als een van de beste elementen van de shooter gezien en wordt binnen de game-industrie als uniek en kwalitatief hoogstaand verhaal gezien. Er wordt daarbij inspiratie getrokken uit verhalen als Heart of Darkne .

Het verhaal van Battlefront 2 richt zich voornamelijk op de Empire en spelers kruipen dan ook in de huid van de 'slechteriken' om het gevecht vanuit hun oogpunt te zien. Daarbij krijgen spelers op momenten ook controle over bekende gezichten uit de films, waaronder Kylo Ren en Luke Skywalker. De game komt eind dit jaar uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou