Mederegisseur The Last of Us ontbreekt in credits van HBO-serie

Mederegisseur The Last of Us ontbreekt in credits van HBO-serie

Bruce Straley regisseerde samen met Neil Druckmann de eerste The Last of Us-game. Toch wordt hij niet in de credits van de HBO-serie genoemd. Hij claimt dat daarom het aansluiten bij een vakbond zo belangrijk is.

Aan LA Times vertelt hij: "Iemand die onderdeel uitmaakte van het creëren van die wereld en die personages, krijgt (nu) geen credits en geen ene cent voor het werk dat hij er in heeft gestopt. Misschien hebben we vakbonden in de game-industrie nodig om de makers van spellen te beschermen."

Straley regisseerde de oorspronkelijke game met Druckmann, en hielp mee met de ontwikkeling van uitbreiding Left Behind en de Uncharted-reeks. Na de release van Uncharted 4: A Thief's End vertrok hij bij de studio. Hoewel er toen zover bekend geen sprake van kwaad bloed was, wordt de relatie tussen Straley en Naughty Dog nu als "gespannen" beschreven. Naughty Dog, PlayStation of HBO hebben niet op Straley's opmerking aangaande het gebrek aan credits gereageerd.

Het aansluiten bij vakbonden is zeker in de Verenigde Staten een relatief gebruikelijk proces, maar was tot voor kort ongehoord binnen de game-industrie. Steeds meer werknemers van gamebedrijven - voornamelijk QA-testers - richten echter vakbonden op, waaronder testers bij ZeniMax, Raven Software en Blizzard Albany.

The Last of Us: Part 1

The Last of Us: Part 1 kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het gaat nu toch om de serie? heeft tie daar aan mee gewerkt ja of nee? Nee dan niet in de credits. Maar geld dit ook voor Neil? heeft hij wel aan de serie meegewerkt? zo nee dan moet tie er ook uit.

0
test

@-JK- Neil heeft zeker meegewerkt aan de serie en zelfs een aflevering geregiseerd. Bruce heeft niks voor de serie gedaan, maar toch vind ik het een lastige kwestie. Een beetje alsof bij de verfilming van Lord of the Rings, Tolkien niet in de credits genoemd zou worden. Ik zou het zelf altijd voor zijn en hem gewoon hebben genoemd, maar ach :-)

0
test

@Jorn6810 maar tolkien had het verhaal geschreven, de editors van het boek worden ook niet vermeldt in de credits van de film. Regiseren is iets anders dan schrijven.

0
test

@SuperDre Snap je punt, maar Bruce Straley vergelijken met een editor gaat ook wat ver. Het is vooral de liefdesbaby van Neil Druckman, maar Bruce heeft ook enkele karakters bedacht en ze hebben samen die game gemaakt. Daarom zei ik, ik zou erboven staan en hem gewoon noemen.

0

Aanbevolen voor jou